NOVAK ĆE NAM BITI NAJVEĆI NEPRIJATELJ! Najbolji Kinez pred duel sa Srbijom za Kurir: Ne znam kolike su nam šanse, ali verujem!
Foto: AP Frank Molter

EKSKLUZIVNO

NOVAK ĆE NAM BITI NAJVEĆI NEPRIJATELJ! Najbolji Kinez pred duel sa Srbijom za Kurir: Ne znam kolike su nam šanse, ali verujem!

Tenis -

Srbija, predvođena Novakom Đokovićem, zaigraće u Pertu u Junajted kupu, a prvi protivnik biće reprezentacija Kine.

Za Srbiju bi na ovom takmičenju, pored najboljeg tenisera sveta, trebalo da zaigraju Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Olga Danilović, Natalija Stevanović i Dejana Radanović.

Za Kinu su prijavljeni Žižen Ženg, Bu Junčaokete, Sun Fađing, Ženg Qinven i Ju Ksaodi.

Žižen Ženg (27) je sezonu završio na 58. mestu ATP liste, što je njegov najbolji rang u dosadašnjem toku karijere.

Žižen Čeng
foto: AP Charles Krupa

U ekskluzivnom intervjuu za Kurir, Ženg je objasnio da ulogu lidera prepušta koleginici iz reprezentacije, a poručio je da veruje da Kina kao najmnogoljudnija zemlja ide u pravom smeru kada je reč o tenisu i sportu generalno.

- Hvala vam i usput, naš lider je Kinven Ženg koja je bolje plasirana od mene. Što se vašeg pitanja tiče, mislim da nam ide jako dobro i da se razvijamo korak po korak. Kineski muški tenis nikada ranije nije bio u prvih 100, a sada nismo daleko od prvih 50. Što se tiče stanovništva, možete pogledati koliko smo medalja na prošlim Olimpijskim igrama i videćete da nam ide veoma dobro i u drugim oblastima - rekao je Ženg za Kurir i dodao:

- Imamo i dosta dobrih mladih igrača koji su prošli veoma dobre teniske treninge i edukaciju u Kini i širom sveta, ali sada su porodični uslovi sve bolji i bolji, tako da je mnogo puteva pred njima.

Očekuje težak posao protiv Srbije.

- Što se tiče meča 31. decembra, nema sumnje da je Đoković naš najveći neprijatelj, tako da ne znam kolike šanse imamo, ali verujem u naš tim da se nikada ne borimo sami.

Žižen Čeng
foto: EPA Andres Martinez Casares

Pošto će 2024. biti lunarna godina Zmaja, da li će se ovaj put probuditi pravi vatreni zmaj u Žižen Žengu i kako bi predstojeća sezona mogla da se odvija za dvadesetsedmogodišnjeg tenisera.

- Veoma sam vam zahvalan na vašem poznavanju našeg horoskopskog znaka, a takođe se nadam da ću moći da pozajmim vaš dobar savet da u Novoj godini postignete bolje rezultate. Pritisak me neće slomiti. Ponekad će me pritisak učiniti više motivisanim jer sam već imao takvo iskustvo u prvoj polovini ove godine - zaključio je Kinez.

Kurir sport/Vuk Brajović

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track