SPEKTAKULARNA EGZIBICIJA U RIJADU PRIPALA ALKARAZU: Đoković posle VELIKE BROBE izgubio od španskog tenisera pred 40.000 ljudi!
Foto: EPA/STR

egzibicija

SPEKTAKULARNA EGZIBICIJA U RIJADU PRIPALA ALKARAZU: Đoković posle VELIKE BROBE izgubio od španskog tenisera pred 40.000 ljudi!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je od španskog tenisera Karlosa Alkaraza sa 6:4, 4:6, 4:6 u egzibicionom meču u Saudijskoj Arabiji.

Teniski spektakl između dva najbolje tenisera današnjice odigran je na "Bulevar holu", koji je pravljen kao fudbalski stadion na kome može da stane 40.000 ljudi.

I Đoković i Alkaraz priredili su publici u Arabiji fantastičan tenis, te maestralni potezi, kao i nezivesnost do samog kraja nisu izostali.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz
foto: EPA/STR

Morao je Novak da se pomuči u prvom setu kako bi stigao do prokreta. Rani brejk Alkaraza (0:1) nije uzdrmao prvog tenisera planete koji je strpljivo čekao grešku Španca, a kada je usledila serija pogrešnih poteza, napravio je brejk (2:2), a potom i stekao prednost (3:2) koju je držao do kraja seta (6:4).

Početak drugog seta bio je nalik prvom. Opet rani brejk španskog tenisera (0:1), ali ovog puta Novak nije uspeo da vrati u igru na vreme. Čuvao je Alkaraz svoj servis i stečenu zalihu (2:4), a kako je igra odmicala Đoković nije nalazio rešenje, te je Španac meč uveo u treći set (4:6).

Novak Đoković
foto: EPA/STR

U odlučujućem setu Karlotos u trećem gemu dolazi do brejka (1:2), a u šestom Novak uzvraća (3.3), nakon čega je usledila i više nego uzbudljiva završnica. Španski teniser pravi još jedan brejk i to je bio odlučujući momenat posle kojeg Novak više nije mogao da se vrati u igru, te Karlos Alkaraz bio taj koji je podigao trofej na teniskoj egzibiciji u Rijadu.

Ovo je bio šesti međusobni duel Đokovića i Alkaraza, i obojica sada imaju po tri pobede.

Novak Đoković - Karlos Alkaraz 6:4, 4:6, 4:6

1 / 6 Foto: Screenshot

TOK MEČA

3. SET

4:6 - ALKARAZU PRIPALA EGZIBICIJA U RIJADU!

4:5 - BREJK ALKARAZA! Spasio je Nole dve brejk lopte, ali snage za treću nije imao.

4:4 - Alkaraz poravnava rezultat! Bez veće muke je došao do 40:15, a onda i potvrdio gem.

4:3 - Novak uvećeva prednost - gledamo sjajan tenis!

3:3 - BREJK! KAKAV GEM! Alkaraz ne nastavlja da uvećeva prednost u oldučujućem setu - posle 11 razmenjenih poena, Novak je naređao brejk prilike, iskoristio treću i poravnao rezultat u trećem setu.

2:3 - Morao je Novak u ovom setu da spasava brejk loptu!

1:3 - Karlitos posle velike borbe potvrđuje prednost brejka!

1:2 - BREJK! Nije dobro po Đokovića! Španski teniser stiže do brejka - koristi drugu brejk priliku i uvećeva prednost!

1:1 - Namučio se Alkaraz u ovom gemu da dođe do svakog poena, Novak je vrebao šansu, ali nije uspeo da napravi priliku za brejk...

1:0 - Novak sjajno otvara treći set!

Novak Đoković, Karlos Alkaraz
foto: Prtintscreen

2. SET

4:6 - ALKARAZ OSVOJIO DRUGI SET!

4:5 - Novak osvaja servis-gem, a sada Španac servira za osvajanje drugog seta!

3:5 - Nema brejka ni u ovom gemu! Alkaraz ga je osvojio sa "nulom".

3:4 - Novak ne dopušta Karlosu da se razigra...

2:4 - Alkaraz čuva svoj servis!

2:3 - Sada istom merom uzvraća Nole - bez izgubljenog poena osvaja gem!

1:3 - Španac sa "nulom" osvaja gem!

1:2 - Spasao je Nole brejk loptu u ovom gemu, pa je posle "igre živca" i osvojio servis-gem.

0:2 - Ista situacija kao i prvom setu - Alakarz potvrđuje prednost brejka i sada će Nole morati dobro da se pomuči kako bi preokrenuo rezultat u svoju korist.

0:1 - BREJK! Španac opet pravi rani brejk, isto kao u prvom setu.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz
foto: Pritnscreen

1. SET

6:4 - NOVAK OSVOJIO PRVI SET!

5:4 - Novak je Špancu u ovom gemu prepustio samo jedan poen.

4:4 - Rezultatska klackalica se nastavlja.

4:3 - Uzbudljiva borba viđena je u ovom gemu: Novak je spasavao tri brejk lopte i na kraju uspeo da osvoji servis-gem u velikom stilu.

3:3 - Karlos poravnava rezultat!

3:2 - Novak sada ne da svoj servis - osvaja ga sa "nulom".

2:2 - BREJK! Novak vraća meč na "početak".

1:2 - Novak "počistio" Španca za prvi osvojeni gem u ovom meču!

0:2 - Alkaraz potvrđuje prednost brejka! Novak je imao dve brejk prilike koje nije iskoristio i sada je on opet na serviru i ima priliku da osvoji prvi gem na meču.

0:1 - BREJK! Karlitos pravi brejk na samom startu!

17.30 - MEČ JE POČEO!

17.24 - Novak uz ovacije izašao na teren "Bulevar hola"

17.22 - Alkaraz je na terenu, a sad će i Nole

17.15 - Intonirana je himna, sledi vatromet, pa izlazak tenisera...

17.00 - Uskoro se očekuje početak egzibicionig meča...

UOČI MEČA:

Dolazak Novaka Đokovića u Rijad izazvao je veliku pažnju tamošnje javnosti. Šeici su napravili kraljevski doček prvom teniseru sveta koji nije krio zadovoljstvo što je stigao u Saudijsku Arabiju.

Takođe, Novak se pred ovu egzibiciju dotakao i samog protivnika i meča.

- Mislim da je ovo prilika i za Alkraza i mene da testiramo igru pre početka sezone u Australiji, a takođe i da promovišemo tenis u novoj zemlji i velikom gradu kao što je Rijad, najvažnijem u ovom regionu. Veoma sam uzbuđen, nikada nisma bio ovde i nadam se da će biti sjajno - istakao je Novak, pa dodao:

- Ovde u Rijadu imam mnogo mladih ljudi koji su zaniteresovani za sport, koji žele iskustvo gledanja velikih teniskih mečeva. Zato smo ovde i igramo meč, prvi protiv drugog na svetu.

Otkrio je Novak i da je prvi put u Saudijskoj Arabiji.

- Prvi put sam ovde, ima tako mnogo toga da se nauči o ovoj zemlji. Znate, velika stvar za Saudijsku Arabiju je što će organizovati Svetski Ekspo 20.30. To simbolizuje rast zemlje i njeno globalno prisustvo. Uzbuđen sam što vidim da je Saudijska Arabija otvorila vrata svetu sporta, zabave i lidera u biznisu - zaključio je prvi reket sveta.

Najjeftinija ulaznica za ovaj spektakl koštala je 100 saudijskih rijala, odnosno oko 2.800 dinara i nema dileme da će stadion biti pun.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track