OVO JE JEDAN OD RETKIH NOVAKOVIH SAVEZNIKA NA ZAPADU! Teniski stručnjak: Učinio je mnogo toga što se graniči sa nemogućim (VIDEO)
Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

svetski broj jedan

OVO JE JEDAN OD RETKIH NOVAKOVIH SAVEZNIKA NA ZAPADU! Teniski stručnjak: Učinio je mnogo toga što se graniči sa nemogućim (VIDEO)

Tenis -

Srpski sport u 2023. godini bio je izvor sreće i euforije. Svi uspehe je teško pobrajati, pa ćemo izdvojiti samo neke: srebro košarkaša na svetskom prvenstvu, basketaši najbolji i u Evropi i u svetu, zlatom se okitila Ivana Španović, ženske odbojkašice su uzele srebro na evropksom prvenstvu, rvači su osvojili devet medalja, a strelci šest. Novak Đoković je najbolji sportista planete.

Sportske utiske sumirali su u jutarnjem programu Kurir televizije Vuk Brajović. teniski stručnjak i Predrag Gajić, novinar.

Povodom pisanja prestižnog francuskog lista "Lekip" da je Novak najbolji sportista sveta Brajović je konstatovao da je ta ocena na mestu, kao i da je taj list tradicionalni Novakov saveznik.

jutarnji
foto: Kurir Televizija

- Ja bih se složio sa tom ocenom. Sve što je "Lekip" objavio je sasvim na mestu. Taj list je veliki Novakov saveznik u misiji njegovog ostvarenja brojnih istorijskih uspeha i trijumfa. Znamo da on ima posebno dobar odnos sa njihovim teniskim analitičarom Frenkom Ramelom, a opet s druge strane sve što je tu objavljeno apsolutno stoji s obzirom da je Novak i ove godine učinio toliko toga što se graničilo sa nemogućim - rekao je Brajović i dodao:

Veoma je važna stvar da je ovo naš Lekip i to pred olimpijsku godinu u Parizu. Mislim da je Novak sa ovom nezvaničnom titulom najboljeg evropskog sportiste uradio jednu finu uvertiru pred ono što ga čeka u Parizu naredne godine.

jutarnji
foto: Kurir Televizija

Gajić koji je izveštavao sa svetskog prvenstva u Manili ocenio je da je srebro koje su osvojili naši košarkaši zavidan uspeh kome se retko ko nadao:

- Najsjajnija vest u našoj košarci prošle godine jeste srebro kome se niko nije nadao. Sumnjali smo da ćemo se uopšte naći u finalu kada smo odlazili tamo. Svi znamo da Nikola Jokić i Vasilije Micić, dva naša najbolja košarkaša tada nisu igrali za reprezentaciju. Sve se izdešavalo na najbolji mogući način. Falio nam je taj mali kora za zlato za koji je malo falilo da bude učinjen.

01:22

OVO JE JEDAN OD RETKIH NOVAKOVIH SAVEZNIKA NA ZAPADU! Teniski stručnjak: Učinio je mnogo toga što se graniči sa nemogućim

- Super je srebro, igraćčemo na olimpijskim igrama na koje idemo direktno. Treba očekivati da zaigraju i Jokić i Micić i mislim da ćemo biti veoma jaki i dodatno motivisani. Treaba očekivati zaista spektakularne olimpijske igre ne samo kada su košarkaši u pitanju već i Ivana Španović i Novak. Ja bih najviše voleo da Novak uzme olimpijsko zlato.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

04:27

VUK BRAJOVIĆ O DOMINACIJI NOVAKA ĐOKOVIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track