TO JE STALNI PROBLEM I TU JE ODUVEK! Nadal otvorio dušu kao retko kad: Kada prestanete sa nečim što ste radili ceo život
Foto: Pritnscreen

ISKRENO

TO JE STALNI PROBLEM I TU JE ODUVEK! Nadal otvorio dušu kao retko kad: Kada prestanete sa nečim što ste radili ceo život

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da se ne plaši penzije.

Prošlo je 348 dana otkako je Nadal počeo oporavak nakon što je prošlog januara izgubio u drugom kolu Australijan opena posle problema sa povredom kuka, zbog koje je kasnije podvrgnut operaciji.

On se takmičenjima vratio na turniru koji je u nedelju počeo u Brizbejnu i želi dobro da se pripremi za najverovatnije njegovu poslednju sezonu u karijeri.

- Čak iako znam da je gotovo nemoguće posle svih stvari kroz koje sam prošao, mojih godina i svega što moje telo ima, ako u sebi nemam motivaciju ili nadu da mogu da nastavim da se borim za nešto što me zaista motiviše, verovatno neću pripremiti sezonu na moj način. Pokušavam da budem u poziciji da se nekoliko meseci spremim da se takmičim za stvari za koje želim da se takmičim - rekao je Nadal, preneo je "BBC".

On je sa 22 grend slem titule drugi na večnoj listi, iza srpskog tenisera Novaka Đokovića koji ima 24 i rekorder je sa 14 trofeja na Rolan Garosu.Španski teniser se nada da može da igra pun raspored i da bi ga turniri u Australiji, na Bliskom istoku i u Indijan Velsu mogli pripremiti za dobru sezonu na šljaci.

On dobro trenira, kuk je zalačen, a iako će degenerativno stanje levog stopala uvek predstavljati ozbiljan razlog za zabrinutost, Nadal je uzbuđen zbog nove sezone.

- Stopalo je stalni problem koji je tu oduvek. Ali, moram da budem iskren, danas sam dobro. Nemam mnogo problema. U stanju sam da treniram i uživam u svakom treningu i to je za mene najvažnija stvar, više od pobeda i poraza, sam osećaj da nije drama igrati tenis u smislu bola. Ono što me plaši su svi problemi koje sam imao svakodnevno - naveo je 37-godišnji teniser.

Nadal je tokom pauze provodio vreme sa jednogodišnjim sinom, a rekao je da bi bilo mnogo bolje kada bi mogao da ga vodi na turnire širom sveta. Dodao je da je uživao u "najdužem odmoru" sa porodicom i prijateljima, kada su brodom mesec dana krstarili Grčkom, a takođe morao je i da bude prisutan i u svojoj teniskoj akademiji.

- Nisam momak kome je samo tenis bio život. Mislim da to mnogo pomaže. Mnoge stvari van tenisa me usrećuju. Imam mnogo projekata zbog kojih sam aktivan i koji me motivišu da istražujem i druge stvari. Ali, naravno, kada promenite nešto u svom životu, bilo šta, to je proces kome morate da se prilagodite - naveo je on.

- Stvari nisu lake kada prestanete da radite ono što ste radili gotovo čitavog života. Ali, toga se ne plašim - dodao je Nadal.

U prvom kolu turnira u Brizbejnu Nadal će igrati protiv Austrijanca Dominika Tima.

Bonus video:

00:09

Rafael Nadal sa sinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track