NOVAK KAO PRVI NOSILAC ČEKA ŽREB U MELBURNU! Evo kada će Đoković saznati imena rivala na Australijan openu!
Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

ao

NOVAK KAO PRVI NOSILAC ČEKA ŽREB U MELBURNU! Evo kada će Đoković saznati imena rivala na Australijan openu!

Tenis -

Prvi teniser sveta Novak Đoković iz Srbije i prva na WTA listi Poljakinja Iga Švjontek postavljeni su za prve nosice na predstojećem Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, prvom grend slem turniru u sezoni.

U muškoj konkurenciji 32 nosioca su prva 32 tenisera sveta na ATP listi, dok je u ženskoj konkurenciji došlo do manjih pomeranja zbog povreda i drugih izostanaka.

Nosioci neće igrati međusobno u ranim fazama turnira, a prva dva se ne mogu sastati pre finala.

Drugi nosilac je Španac Karlos Alkaras, jedini igrač koji je prošle godine pobedio Đokovića na grend slem turniru, u finalu Vimbldona, treći je Rus Danil Medvedev, a četvrti Italijan Janik Siner.

Ruski teniser Andrej Rubljov postavljen je za petog nosioca, Aleksandar Zverev iz Nemačke za šestog, a Grk Stefanos Cicipas za sedmog.

Danski teniser Holeger Rune je osmi nosilac, Poljak Hubert Hurkač deveti, a Australijanac Aleks de Minor 10.

U ženskoj konkurenciji drugi nosilac je branilac titule Beloruskinja Arina Sabalenka, dok je treći nosilac Elena Ribakina iz Kazahstana. Amerikanke Koko Gof i Džesika Pegula su četvrti i peti nosioci, a Uns Džabir iz Tunisa je postavljena za šestog.

Čehinja Marketa Vondroušova je sedmi nosilac, Grkinja Marija Sakari osmi, Barbora Krejčikova iz Češke je deveti, a za 10. je postavljena Beatris Hadad Maja iz Brazila.

Žreb za Australijan open održaće se u četvrtak od 5.00 po srednjoevropskom vremenu.

Prvi grend slem turnir održaće se od 14. do 28. januara u Melburnu.

Kurir sport/Beta

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track