MIRA JE ČUDO OD DETETA! Dobili smo najveću SENZACIJU na Australijan openu: Stidljiva tinejdžerka (16) POČISTILA jednu od najboljih
Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

neverovatno

MIRA JE ČUDO OD DETETA! Dobili smo najveću SENZACIJU na Australijan openu: Stidljiva tinejdžerka (16) POČISTILA jednu od najboljih

Tenis -

Supertalentovana teniserka iz Rusije Mira Andrejeva (16) napravila je najveću senzaciju u dosadašnjem toku Australijan opena, pošto je u drugom kolu ubedljivo savladala trenutno 6. teniserku sveta, Ons Žabur.

Simpatična Mira slavila je posle 54 minuta igre rezultatom 6:0, 6:2.

Proslavljena teniserka iz Tunisa, koja je važila za jednu od glavnih favorita za titulu, bila je potpuno nemoćna protiv talentovane tinejdžerke koja je tako prvi put u karijeri stigla do trijumfa protiv teniserke iz Top 10 i najavila veliki skok na WTA listi.

"Nije tačno da nisam bila nervozna pred meč, jesam. Ons je za mene velika inspiracija, često sam gledala njene mečeve dok nisam došla na WTA tur. Bio mi je ovo drugi meč na velikom stadionu, samo sam želela da uživam, što sam i učinila", rekla je sjajna Ruskinja posle meča.

Stidljiva Mira je rođena u Krasnojarsku, gradiću na reci Jenisej, ali se kao mala devojčica preselila u Moskvu zbog tenisa. Trenutno trenira u Francuskoj u istoj akademiji u kojoj su se usavršavali njena sestra Erika i sunarodnik Danil Medvedev.

Mira će u trećem kolu igrati protiv bolje iz duela Kamile Rahimove i Dajen Pari

Kurir sport/J.M.

00:32

NEZAPAMĆEN SKANDAL! Slavna teniserka POBEGLA sa meča

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track