NAPRAVIO ČUDO SA 900 EVRA U DŽEPU! Ovaj momak je prava SENZACIJA na AO - jedva krpio kraj s krajem, a sad ne zna šta će sa lovom!
Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

kakva priča

NAPRAVIO ČUDO SA 900 EVRA U DŽEPU! Ovaj momak je prava SENZACIJA na AO - jedva krpio kraj s krajem, a sad ne zna šta će sa lovom!

Tenis -

Prvo kolo je završeno i već tu smo dobili najlepšu priču ovogodišnjeg Australijan opena...

Teniser iz Indije, Sumit Nagal (26), napravio je najveću senzaciju na Australijan openu, pošto je u prvoj rundi eliminisao favorizovanog Aleksandera Bublika (6:4, 6:2, 7:6).

Momak, koji je pre nekoliko meseci priznao da se bori za egzistenciju najveći trijumf u karijeri doneo je zaradu od 180.000 dolara, pa neko vreme neće morati da brine o tome da li će imati dovoljno novca da ode na turnir, plati smeštaj, trenere...

Podsetimo, Nagal je u septembru podigao veliku buru u teniskoj javnosti, pošto je javno govorio o problemima sa kojima se suočavaju slabije rangirani igrači.

"Kada pogledam na račun u banci isti je kao na početku godine. Imam 900 evra. Malo su mi pomogli neki ljudi, imam mesečnu platu od indijske naftne kompanije, ali nemam neke velike sponzore", rekao je tada Nagal i dodao:

"Investiram sve što zaradim. Putujem sa jednim trenerom i to nemam fizioterapeuta. Šta god da zaradim investiram i osećam se kao da nedostaje podrške iako sam poslednjih nekoliko godina najbolji indijski teniser. Jedini sam Indijac koji se kvalifikovao za grend slem i jedini koji je dobio meč na Olimpijski igrama u poslednjih nekoliko godina. Kada mi je ranking pao zbog povrede niko nije hteod a mi pomogne i zato sam razočaran. Teško je dobiti finansijsku pomoć u Indiji i da budem iskren ne znam šta da radim. Odustao sam".

Nakon velikog trijumfa u Melburnu ponovo je otvorio dušu:

"Sve je veoma emotivno. Neću sad ovde da plačem, ali još nisam svestan šta sam napravio. Nekad će biti dobra, nekad loša godina. Meni je prošla bila jedna od najboljih, iako sam, kao što sam već rekao, imao samo 900 evra na računu", kaže teniser iz Indije i dodaje:

"Ponosan sam na sebe što sam uopšte došao ovde, posebno kada znam odakle sam krenuo. Neverovatno je to što ću igrati u drugom kolu".

Nagal, koji trenutno zauzima 137. mesto na ATP listi, sada ima sjajnu priliku da napravi još veći uspeh i zaradi veliku sumu novca, pošto će u drugom kolu igrati protiv slabije rangiranog rivala, Kineza Šanga koji je trenutno 140. na svetu.

Kurir sport/J.M.

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track