ĐOKOVIĆ SE VRATIO IZ PONORA I OSTAO U AUSTRALIJI! Spasavao 4 SET LOPTE, ućutkivao sramnu publiku i prošao kroz pakao do pobede
Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

novi izazov

ĐOKOVIĆ SE VRATIO IZ PONORA I OSTAO U AUSTRALIJI! Spasavao 4 SET LOPTE, ućutkivao sramnu publiku i prošao kroz pakao do pobede

Tenis -

Potpuno lud meč u drugom kolu Australijan opena! Toliko preokreta, padova u igri... A, ništa nije slutilo da će tako da bude.

Đoković - Popirin 3:1 (6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3) u meču 2. kola gren slema u Melburnu.

Novak je prvi set dobio rutinski. Igrao je odlično, Popirin je bio na nekom prosečnom nivou, a kada je tako - nema dileme ko pobeđuje. Rutinski set, 6:3.

Očekivali smo istu scenu i u nastavku meča, ali videli smo potpuni preokret. Đoković je stao, a Australijanac nošen ogromnom podrškom publike, krenuo da igra tenis karijere...

1 / 10 Foto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

Dobio je drugi set i delovao izuzetno moćno u tim momentima. Nastavio je da "gazi" i u trećem setu, došao do četiri set lopte, ali više od toga nije uspeo! Nije iskoristio nijednu priliku da osvoji treći set i usledila je kazna. Ko zna šta bi se desilo da je Australijanac poveo 2:1 u setovima.

Đoković je podigao nivo igre osvojio taj brejk u trećem setu (7:4) i potpuno okrenuo kompletan meč na svoju stranu. U četvrtom setu je brzo napravio brejk i rutinski priveo duel kraju.

Uz sve ovo, Novak je imao i problema sa bezobranom publikom, koja se često nije ponašala u duhu fer pleja. Đoković je tako i pozvao neke navijače da siđu na teren i da mu u lice kažu to što dobacuju.

U 3. kolu rival srpskog tenisera biće Tomas Martin Ečeveri. Nadamo se mnogo boljoj igri nego što to bio slučaj u prva dva kola.

Evo kako je izgledao tok meča:

Novak Đoković - Aleksej Popirin 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3

6:3 - Kraj meča. Posle velike borbe Đoković se plasirao u narednu rundu takmičenja.

5:3 - Produžio je meč domaći teniser. Imao je Novak tri meč lopte u ovom gemu.

5:2 - To je to, nadamo da je ovo kraj "stresovima" za duel treće kola AO. Đoković je na gem do pobede.

4:2 - Brejk! Konačno! I to sa nulom! E, ovo je Novak Đoković kakvog smo želeli da gledam ceo meč.

3:2 - Nije bilo lako doći do ovog gema. Pretio je Popirin, imao i 30:15, ali Novak je od tog momenta vezao tri poena.

2:2 - Prvi poen koji je pripao teniseru koji nije na servisu u ovom setu, ali to je bilo sve od Novaka. Dominiraju početni udarci...

2:1 - Servisi "imaju reč" i treći servis gem završava se sa nulom u ovom setu.

1:1 - Na isti način uzvraća i australijski teniser. Servis gem bez izgubljenog poena.

1:0 - Odličan start u četvrtom setu. Bez izgubljenog poena osvaja Đoković prvi gem na svoj servis.

ČETVRTI SET

U pauzi između setova jedna zanimljiva priča sa tribina

Uh, šta smo sve videli u setu koji je trajao 72 minuta. Australijanac je imao četiri set lopte, ali je Đoković u tim momentima bio na vrhunskom nivou. U taj-brejku je prevagnulo iskustvo i konačno je Popirin počeo i malo da greši...

Novak Đoković
foto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

7:6 - U taj-brejku je bilo 7:4 za Novaka! Dobro je! Mnogo, mnogo važan set... Sjajan tenis odigrao je u odlučujućim momentima.

6:6 - Osvaja Đoković ovaj servis gem, pa će taj-brejk da odluči pobednika trećeg seta.

5:6 - Australijanac prikazuje neverovatan tenis. Bez previše problema dolazi do svog servis gema.

5:5 - Ludilo! Imao je Popirin ČETIRI set lopte, vodio 40:0, ali je Novak napravio pravo malo čudo i "izvukao" ovaj set. Za sada...

4:5 - Moraće srpski as da servira za opstanak u ovom setu. Gledali smo dramu u ovom gemu, bilo je 30:30, ali odlični servisi i dobri smeč udarci doneli su bitan gem domaćeg igraču.

Promena - Novak je meč počeo u beloj majici, ali je od trećeg seta u plavoj "uniformi"

Novak Đoković
foto: David GRAY / AFP / Profimedia

4:4 - Jako teško dolazi Novak do gemova, ponovo smo videli veliku borbu, ali ključne poene sada osvaja Đoković. Tačno dva sata tenisa u Melburnu.

3:4 - Nije povreda ostavila nikakvog traga na igru domaćeg tenisera. On je sve bolji i bolji. Odlično servira, sa jednim izgubljenim poenom uzima novi gem.

3:3 - Uzima Đoković gem na svoj servis. A, bilo je problema... Poveo je Popirin sa 30:15, srećom, nije uspeo da napravi novi brejk.

MEDICINSKI TAJM-AUT

Nastavlja se meč. Aleksej je dobio pomoć od lekara i nastaviće duel.

Australijanac uzima medicinski tajm-aut zbog problema sa povredom levog lista. Videćemo kako će Popirin izgledati u nastavku meča...

2:3 - Pretio je Novak u ovom gemu, došao do vođstva 30:15, ali nije uspeo da napravi brejk. Australijanac drži izuzetno visok nivo igre.

2:2 - Ovo već obećava... Bez izgubljenog poena gem za Novaka. Nadamo se da je ovo povratak na njegov uobičajen nivo igre.

1:2 - Atomski tenis Popirina! Neverovatno šta sve pogađa domaći teniser u ovim momentima.

Aleksej Popirin
foto: David GRAY / AFP / Profimedia

1:1 - Mnogo poteškoća ima Đoković u svakom servis gemu. Nema više toliko "ubitačnog" servisa kao u prvom setu, a Australijanac je potpuno ravnopravan u razmenama udaraca.

0:1 - Bolje počinje i treći deo igre u Melburnu domaći teniser. Mora mnogo bolje Đoković, neverovatno koliko je pao u igri posle prvog seta...

TREĆI SET

4:6 - Brejk! Šok! Izgubio je Novak drugi set. Fantastičan lob udarac doneo je Alekseju je odlučujući poen u ovom delu igre. Erupcija oduševljenja na stadionu, kao i veliko slavlje Popirina...

4:5 - Brejk! Tako je! Servirao je Australijanac za set, ali je Novak odigrao maestralan gem! Došao je brzo do tri brejk lopte, iskoristio poslednju od njih i potpuno se vratio u drugi set.

Novak Đoković
foto: David GRAY / AFP / Profimedia

3:5 - Uzima Novak ovaj gem, ali u narednom Aleksej servira za izjednačenje u setovima.

2:5 - Nije dobro. Servisi Popirina su odlični u ovim momentima, do novog gema Australijanac dolazi sa nulom.

2:4 - Lakši deo posla je odrađen, Novak dobija gem na svoj servis bez izgubljenog poena. Ali... Potreban je brejk u jednom od naredna dva servisa rivala.

1:4 - Na terenu u ovim momentima postoji samo Popirin. Rutinski dobija novi servis gem. Ogroman pad u igri Đokovića u drugom setu.

1:3 - Šok! Brejk! Neverovatno slab servis gem Đokovića, a Australijanac igra na vrhunskom nivou. Novak je posle izgubljenog gema vikao na svoj boks.

1:2 - Kao da je na teren izašao drugi Popirin, mnogo ozbiljnije deluje u ovom setu. I drugi servis gem osvaja bez problema.

Novak Đoković
foto: David GRAY / AFP / Profimedia

1:1 - Prvi servis gem Novaka u kome je Popirin došao do više od jednog poena (dva), ali nije uspeo više od 30:30...

0:1 - Dobri servisi za Popirina na početku drugog dela igre. Ovo je bio njegov najlakše osvojeni servis gem do sada.

DRUGI SET

6:3 - Nešto malo manje od 40 minuta bilo je potrebno Đokoviću da osvoji prvi set. Fantastično igra srpski as. Ako ovako nastavi biće ovo ekspresna pobeda.

Novak Đoković
foto: David GRAY / AFP / Profimedia

5:3 - To je to! Brejk! Bilo je samo pitanje momenta... Novak je u prethodna dva servis gema rivala pritiskao, a sada je to i materijalizovao.

4:3 - Novi gem sa nulom. Miljama je daleko Aleksej od toga da dođe i do brejk lopte u ovoj fazi meča.

3:3 - Šteta! Ponovo je srpski as imao brejk loptu, ali kao i u prethodnom gemu Australijanac je tada odlično servirao i došao do treće gema danas.

Poznat je i rival pobednika ovog meča:

3:2 - Servis je na nivou i to je trenutno najvažnije. Ovaj gem, bez izgubljenog poena, rešava Novak u svoju korist. Za sada je Popirin u tri servis gema Đokovića osvojio samo 2 poena.

2:2 - Imao je Đoković prvu brejk loptu na meču, ali se Popirin izvukao dobrim servisima u tom momentu.

Novak Đoković
foto: Kurir sport Vuk Brajović

2:1 - Opet sa jednim izgubljenim poenom Đoković dolazi do novog gema. Servis od početka funkcioniše odlično!

1:1 - Uzvraća domaći teniser na opšte oduševljenje publike. Veliku podršku ima Aleksej u ovom meču.

1:0 - Odličan početak za srpskog asa. Izgubio je jedan poen, ali je odličnim servisima rutinski osvojio gem.

Novak Đoković
foto: David GRAY / AFP / Profimedia

Prvi na servisu biće Novak Đoković.

PRVI SET:

Teniseri su izašli na teren, a Novak je dočekan ovacijama i pored toga što igra protiv domaćeg igrača.

Novak Đoković
foto: Kurir sport/Vuk Brajović

UOČI MEČA:

Novak Đoković i Aleksej Popirin odmeriće snage u drugom kolu Australijan opena. Đoković je u prvoj rundi posle dosta muka eliminisao Dina Prižmića iz Hrvatske sa 3:1 u setovima, dok je Popirin bio bolji od sunarodnika Polmansa sa 3:0.

Novak Đoković, Dino Prižmić
foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Susret u Melburnu biće drugi međusobni okršaj Đokovića i Popirina koji su snage odmerili i 2019. u Tokiju kada je Novak slavio u dva seta (6:4, 6:2).

Novak je veliki favorit pred ovaj meč i sve osim pobede Đokovića protiv 43. tenisera planete bila bi prava senzacija.

Najveći problem Đokoviću mogla bi da predstavlja blaža prehlada protiv koje se bori od kada je stigao u Melburn, ali je na poslednjem treningu pred susret sa Popirinom Novak delovao odlično.

Detaljnu najavu meča između Đokovića i Popirina možete pronaći OVDE.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:20

MOŽE LI NOVAK SLEDEĆE GODINE DA PRESKOČI FEDERERA U BROJU OSVOJENIH TITULA? Brajovć: Moguće da će disati za vratom i Konorsu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track