SKANDAL NA AO! Šesti teniser sveta JEDVA "PREŽIVEO" u meču od GOTOVO PET SATI, pa ostao U ŠOKU kad je čuo pitanje novinara (VIDEO)
Foto: EPA Joel Carrett

AUSTRALIJAN OPEN

SKANDAL NA AO! Šesti teniser sveta JEDVA "PREŽIVEO" u meču od GOTOVO PET SATI, pa ostao U ŠOKU kad je čuo pitanje novinara (VIDEO)

Tenis -

Aleksander Zverev jedva je prošao u treće kolo Australijan opena, malo je nedostajalo da izgubi od anonimusa iz Slovačke Lukasa Klajna.

Uspeo je da se vrati iz zaostatka u setovima i da u taj-brejku petog seta dođe do pobede. Posle drame i svega viđenog izgubio je živce na konfernciji za medije.

Tamo su mu novinari postavili samo jedno pitanje na engleskom jeziku. I to o predstojećem suđenju u Nemačkoj gde će pred sudom da se brani od optužbi bivše devojke Brende Patee da ju je tukao.

Aleksandar Zverev, Brenda Patea
foto: Profimedia

Novinar ga je pitao da li će lično prisustvovati tom suđenju.

- Vau. To je pitanje? Upravo sam odigrao meč od četiri sata i 40 minuta. To nije prvo pitanje koje želim da čujem, da budem iskren. Nemam ideju, to je u maju - rekao je Zverev.

Bilo je to ujedno i jedno jedino pitanje koje je dobio na engleskom na konferenciji za novinare.

Što se meča tiče, Zverev je uz dosta problema dobio prvi set (7:5), a onda su naredna dva pripala Klajnu (6:3, 6:4). Četvrti set rešen je u taj brejku i tamo je Klajn vodio sa 4:3, ali je Nemac uspeo da izjednači. Usledio je peti, odlučujući set.

Zverev je vodio sa 3:1, Slovak se vratio i uveo set u taj-brejk koji se igra do 10 osvojenih poena, bilo je 7:7, a onda je nemački igrač osvojio tri poena u nizu i uspeo da završi meč.

Malo je nedostajalo da sa turnira ispadnu i Kasper Rud i Iga Švjontek. Norvžeanin je uspeo posle pet setova da dobije domaćeg igrača Maksa Pursela - 6:3, 6:7 (5:7), 3:6, 6:3, 7:6 (10:7). Što se Poljakiće tiče ona je dobila prvi set sa 6:4, drugi je izgubila sa 6:3, a onda je Danijel Kolins u trećem vodila sa 4:1 i nije uspela da napravi senzaciju. Iga je preokrenula i dobila taj set sa 6:4.

Kurir sport/Mondo/A.K.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track