KLINCI SU ZVEZDINA BUDUĆNOST, U NJIMA JE POTENCIJAL KLUBA: Dušan Anđelković oduševljen radom u mlađim kategorijama
Foto: www.crvenazvezdafk.com

tako se radi

KLINCI SU ZVEZDINA BUDUĆNOST, U NJIMA JE POTENCIJAL KLUBA: Dušan Anđelković oduševljen radom u mlađim kategorijama

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dušan Anđelković, aktuelni sportski direktor Grafičara, ocenio je da crveno-beli imaju veliki potencijal u mladim igračima.

Dušan Anđelković
foto: RFK Grafičar

- Zvezda popunjava roster sa kvalitetnim mladim igračima. Radimo sistemski, Viktor Radojević koji igra na poziciji levog beka je na pripremama sa prvim timom Crvene zvezde. Takođe, Mimović je produžio ugovor. Dosta igrača koji se trenutno nalaze na pripremama na Kipru su prošli gotovo sve mlađe kategorije Zvezde, a zatim jedan proveli u razvojnom timu, u Grafičaru, gde su sticali potrebno iskustvo, reč je o Kneževiću, braći Mituljikić, Mijatoviću, Šljiviću, Nedeljkoviću - rekao je Anđelković.

Nekadašnji kapiten Zvezde smatra da su prošlog leta u klub stigli kvalitetni fudbaleri iz inostranstva.

- Zvezda odlično radi, dovodi pojačanja po potrebi, radi se o kvalitetnim fudbalerima kao što su Glazer, Olajinka, Stamenić, Hvang, Điga, Kraso. Potvrda za to su izdanja koja prikazuju na Kupu afričkih nacija i Azijskom kupu, Kraso i Hvang su već na prvoj utakmici zabeležili sjajan učinak, po gol i asistenciju. Zvezda je jedini klub koji ima strelce na oba velika takmičenja koja se trenutno održavaju na dva različita kontinenta. Pročitao sam negde da samo fudbaleri koji su na Afričkom i Azijskom kupu vrede 30 miliona. Dok su Stamenić i iga izuzetno mladi igrači koji su pokazali da mogu da igraju protiv najkvalitetnijih ekipa. Siguran sam da će stranim igračima koji su već sada na Kipru značiti da prođu još jedne pripreme sa Zvezdom, ovo je izuzetno značajan period za njih.

Crvena zvezda Kipar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Takođe, veruje Anđelković da će se i fudbaleri koji se naknadno priključuju veoma brzo uklopiti u sistem rada Vladana Milojevića.

- Svi oni su sjajni igrači, čiji ćemo pun potencijal tek videti na proleće, jasno je da su ozbiljna pojačanja u pitanju i da nema sumnje da će se tako i nastaviti - zaključio je Anđelković.

Kurir sport

00:18

Jovan Mijatović Božićni intervju za Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track