DRAMA POSLE MEČA 16-GODIŠNJAKINJA IZ UKRAJINE I RUSIJE: Desilo se nešto neočekivano! Morao je da reaguje i otac jedne od njih
Foto: Screenshot

Skandal posle meča u Melburnu

DRAMA POSLE MEČA 16-GODIŠNJAKINJA IZ UKRAJINE I RUSIJE: Desilo se nešto neočekivano! Morao je da reaguje i otac jedne od njih

Tenis -

Nije prvi put da od februara 2022. godine i početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini gledamo duel teniserki iz ove dve zemlje.

Ali jeste prvi put da su se igračice rukovale nakon meča.

Ovaj potez mlade Ukrajinke Elizavete Kotljar izazvao je pravu lavinu reakcija u njenoj zemlji.

Poznato je da je ukrajinskim teniserima i teniserkama zabranjeno da se pozdrave sa rivalima iz Rusije i Belorusije.

Kotljar je posle poraza u dva seta 6:2, 6:4 prišla Ruskinji Vladi Minčevoj i pružila ruku, što je sportski čin.

Ali, to se nije dopalo mnogima u Ukrajini, pa je Konstantin Kotljar, Elizavetin otac, morao da se oglasi i opravda njen čin, poručivši da je pogrešila.

"Lisa ima samo 16 godina, još nema pravog iskustva na tako značajnim takmičenjima kao što su grend slem turniri. Takvi turniri stvaraju veliki pritisak na sportiste. Na početku karijere teško je da se nosite sa ovim i da ne budete nervozni. Nažalost, moja ćerka se nije osećala smireno posle poraza, došle su do izražaja njene emocije, pa nije u potpunosti kontrolisala svoje ponašanje. Automatski je uradila ritual posle meča i rukovala se sa protivnicom, ne shvatajući da se iza mreže nalazi predstavnica zemlje koja je izvršila napad na našu Otadžbinu. Ovo je bila greška, zbog čega je Lisi veoma žao i uverava da nikada više neće dozvoliti da se ovo ponovi. Ona je iskrena patriotka Ukrajine, tako će ostati i u budućnosti", poručio je njen otac.

Kurir sport

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track