Ukoliko TSS teniserima isplati pare za Dejvis kup, predlažemo da ga oni uplate u humanitarne svrhe

Neće žaliti nijedan dinar!
Redakcija Kurira apeluje na Teniski savez Srbije da udovolji novčanim zahtevima reprezentativaca za učešće u Dejvis kupu, pošto će poznati humanitarci sigurno proslediti pare onima kojima je to najpotrebnije! Tipsarević, Troicki, Zimonjić i Bozoljac i do sada su aktivno učestvovali u humanitarnim akcijama, pa bi im ova finansijska injekcija bila motiv više da pomognu najugroženijima.

Novak Đoković je nebrojeno puta pokazao koliko je veliki humanitarac, ali o njemu ovde neće biti reči budući da nije uslovljavao rukovodstvo TSS novčanom nadoknadom za nastup u Dejvis kupu.

Tipsarević je učio tenisu decu obolelu od autizma u Majamiju, a zatim i posetio udruženje dece obolele od raka „Čika boca“, gde se družio s mališanima. Vrhunac njegovog humanitarnog rada dogodio se prošle godine kada je svoj reket dao na aukciju, a novac od prodaje otišao u Institut za neonatologiju. Slične podvige ostvarile su i njegove kolege, pa bi TSS morao da im da pare jer bi pomenuti sigurno počeli i novčano da pomažu najugroženijima.

Podsetimo, Tipsarević će igrati u Dejvis kupu za 100.000 evra, dok će se Troicki i Zimonjić zadovoljiti duplo manjom sumom. Najskromniji je Bozoljac, koji traži samo 20.000.