Savo Milošević pretukao mafijaša!

Hrabri Srbin

Savo Milošević pretukao mafijaša!

Fudbal -
Bivši srpski reprezentativac tokom boravka u Parmi fizički se obračunao s provalnikom, za koga se naknadno ispostavilo da je član italijanske mafije

Izdržao sve.Sportski direktor FSS Savo Milošević gledao je smrti u oči krajem jula 2001. godine, kad je kao igrač Parme jedne večeri zatekao četiri naoružana provalnika u svojoj kući. Njegov saigrač iz tih dana, Argentinac Matijas Almeida 11 godina kasnije kaže da pljačka Srbina nije bila slučajna i da je te „bliske susrete“ naručio predsednik kluba Stefano Tanci.Tanci je, naime, želeo da se pomoću mafijaških metoda otarasi igrača sa skupim ugovorima, pa su se na udaru našli Milošević i Almeida. Sudeći prema arhivskim tekstovima iz Španije i Italije, Miloševićeva iskustva s naručenim banditima nisu bila nimalo prijatna, iako se tada naivno mislilo da ga nije pratila sreća.Prvi incident dogodio se krajem maja 2001, po povratku u Parmu iz Beograda, gde je zbog povrede samo odgledao s tribina Marakane poraz reprezentacije od Rusije - 0:1. Stigavši kući video je obijenu garažu, iz koje su nestala dva luksuzna „mercedesa“. Kasnije je jedan pronađen u Ankoni, odakle je trebalo da se transportuje u Grčku.Drugi put Milošević je krajem jula 2001. godine iznenadio u svojoj kući četvoricu naoružanih pljačkaša, a s jednim je čak započeo tuču. Tada je, na sreću svih, ostao kratak samo za skupoceni sat marke „roleks“.

Hteo da puca na meneŠpanski El mundo deportivo preneo je izjavu Miloševića posle napada bandita u njegovoj kući u Parmi.- Jedan od njih imao je pištolj. Reč je o tada neiskusnom mladiću, koji je bio vrlo nervozan. Činilo mi se da mu je malo nedostajalo da povuče okidač. Srećom, moja porodica nije bila kod kuće - rekao je Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track