PROKLETSTVO BROJA 2.195! Novak Đoković će SANJATI ovu cifru i to ne samo zbog Sinera, već i Alkaraza! Poklapanje je NESTVARNO!
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

da li je moguće?

PROKLETSTVO BROJA 2.195! Novak Đoković će SANJATI ovu cifru i to ne samo zbog Sinera, već i Alkaraza! Poklapanje je NESTVARNO!

Tenis -

Novak Đoković i Karlos Alkaraz završili su takmičenje na Australijan openu. Prvi reket sveta izgubio je u polufinalu od Janika Sinera, a drugi igrač planete je u četvrtfinalu poražen od Aleksandera Zvereva. Njih trojicu vezuje i jedan zanimljiv broj - 2.195.

Na prvi pogled deluje zbunjujuće i potpuno nejasno kakva je njihova veza, ali je objašnjenje brzo stiglo. Naime, Španac i Italijan prekinuli su nestvaran niz srpskog asa koji je trajao upravo 2.195 dana na dva različita grend slema. Na Vimbldonu i Australijan openu.

Prošle godine, 16. jula, Alkaraz je u finalu pobedio Novaka i prekinuo njegov niz u Londonu koji je trajao baš toliko, 2.195 dana. Isto toliko trajao je i niz u Melburnu koji je danas, 26. januara, prekinuo Siner. Ko bi rekao da će jedan broj da poveže njih trojicu i da će da bude na kraju koban za Srbina.

Zna i on da nije bio ni blizu onoga što zna i ume. "Tokom celog turnira nisam bio blizu svog najboljeg nivoa, možda samo protiv Manarina. Nisam igrao kao što inače igram. Nisam se osećao svoj na svome u Australiji kao što je inače slučaj. Očekujem najviše od sebe uvek. Nije bilo suđeno", rekao je Đoković.

Kurir sport / Mondo / Ž.S.

BONUS VIDEO:

02:20

MOŽE LI NOVAK SLEDEĆE GODINE DA PRESKOČI FEDERERA U BROJU OSVOJENIH TITULA? Brajovć: Moguće da će disati za vratom i Konorsu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track