SKANDAL! IMA 13 GODINA, A SUDIJI POKAZAO SREDNJI PRST: Ko je mladi teniser koji je nedoličnim ponašanjem privukao pažnju?! (VIDEO)
Foto: Printskrin/X

cirkus

SKANDAL! IMA 13 GODINA, A SUDIJI POKAZAO SREDNJI PRST: Ko je mladi teniser koji je nedoličnim ponašanjem privukao pažnju?! (VIDEO)

Tenis -

Tenis je jedan od mnogih sportova u kojem radi adrenalin i u kojem je teško kontolisati emocije.

Vilijam Repakis
foto: Printskrin/X

Nije neuobičajeno da tenzije porastu toliko tokom mečeva, da dođe do neprimerenih reakcija, bilo da se radi o profesionalcima, bilo o mlađim kategorijama. Ali, tu onda radi vaspitanje, odgoj i sportska kultura.

"Les Petits" jedan od najprestižnijih turnira za mlade tenisere, nedavno je došao u žižu svetske jeavnosti, i to u kategoriji tenisera do 14 godina. I to ne zbog vrhunskog tenisa, već zbog nedoličnog ponašanja. Vilijam Repakis, 13-godišnji igrač, bio je toliko ovladan besom, da je sudiji na meču pokazao sa obe ruke srednji prst. Ovo nedolično ponašanje nije moglo da prođe bez posledica.

A, šta se desilo?! U subotu, 27. januara, Repakis je igrao protiv Rafaela Tao Keuanga iz Francuske. Mladi Šveđanin dobio je prvi set, ali je u drugom viđena velika borba i prava drama. Vilijam Repakis je izgubio dupli brejk, a Rafael je pokušavao da povede sa 4:0.

Pri rezultatu 3:0, te 40:40, Keuang je uputio forhend koji je završio van linije. Nažalost, glavni sudija mislio je da je lopta bila dobra, pa je tako i dosudio. Repakis nije mogao da veruje u odluku sudije i pokušao je da ga ubedi da je pogrešio, odnosno da je lopta bila u autu. Kada sudija nije želeo da promeni mišljenje, mladi Vilijam je toliko pobesneo da je počeo da svašta izgovara i pokazuje glavnom arbitru srednji prst, sa obe ruke.

Zvaničnik meča odmah je prekinuo igru kako bi sa supervizorom razgovarao o postupcima mladog Šveđanina. Zbog svog lošeg ponašanja, Vilijam Repakis je odmah diskvalifikovan sa turnira. Šveđanin se potom rasplakao i šaputajući dobacio:

- Jeb... laže!

Potom je polomio reket. Još jedna otežavajuća okolnost za mladog Šveđanina koji je suspendovan i tek ga čeka žestoka kazna.

Ovaj turnir "Les Petits" koji traje 42 godine igrali su mnogo poznati teniseri. Rafel Nadal je turnir osvojio 2000. godine, kada je imao samo 14 leta. Martina Hingis bila je nabolja dva puta 1992. i 1993. Endi Mari stigao je do finala 2001, a Novak Đoković do četvrtfinala 2002. godine. Janko Tipsarević bio je polufinalista 1998. godine. Ana Ivanović igrala je osminu finala 2001. godine.

Ove godine turnir je u muškoj konkurenciji osvojio Amerikanac Majkl Antonijus koji je bio bolji od Španca Izana Baranesa Lasale - 4:6, 6:2, 6:0. U ženskoj konkurenciji slavila je Ruskinja Marija Makarova koja je pobedila zemljakinju, svoju dubl partnerku i prijateljicu Kseniju Ručkinu - 6:4, 6:3.

Kurir sport

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track