TRENINZI I USPEH NOVAKA ĐOKOVIĆA! Brajović otkriva: Osvojio je tajne svake podloge, a OVO mu je bio san na početku karijere!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

TRENINZI I USPEH NOVAKA ĐOKOVIĆA! Brajović otkriva: Osvojio je tajne svake podloge, a OVO mu je bio san na početku karijere!

Tenis -

Na koji način Novak Đoković obeležava svetske rezultate i rekorde, da li je reč o specifičnim treninzima, šta je dovelo do takvih rezultata, pitali smo teniskog analitičara Vuka Brajovića.

On se osvrnuo na početke najboljeg tenisera svih vremena, pa je iz toga pokušao da izvuče zaključak o raznovrsnosti Novaka Đokovića:

- Pa, ima verojatno više razloga, a s obzirom na to da pričamo o različitim podlogama, evo, činjenice govore. Novak je odrastao na šljaci, ali je njegov važan period teniskog sazrevanja proveo u Akademiji Nike Pilića u Nemačkoj, gde se igralo u dvorani na tvrdoj podlozi. Novakov najveći san na početku karijere je osvajanje Vimbldona, a u pitanju je travnata podloga. Tako da je Novak imao što pripremu, što motivaciju da se što bolje pripremi za izazove koje su ga čekali tokom karijere, a kažemo i neke inherentne prednosti, s obzirom na to da je odrastao na šljaci kao i skoro svi naši teniseri i teniserke.

01:53

TRENINZI I USPEH NOVAKA ĐOKOVIĆA! Brajović otkriva: Osvojio je tajne svake podloge, a OVO mu je bio san na početku karijere!

Potom je rekao da je Novak kroz karijeru osvajao sve tajne i specifičnosti različitih podloga:

- Naravno, sa izuzetkom onih koji su se pripremali za dalje tu karijeru u Americi, u Floridi, u kampu Nikla Bolitijerija i tako dalje, što za Novaka nije bio slučaj. Neverovatno je kako je Novak kroz karijeru osvajao sve tajne i sve specifičnosti različitih podloga. Evo sada, posle Australian Opena, Novak je najtrofejniji na travi. Svakako, veoma zanimljiv podatak. I evo, nažalost, ova eliminacija polufinala u Australiji je svima, naravno, teško pala i malo je umanjila, donekle umanjila tu pozitivnu statistiku.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

03:20

ĐOKOVIĆ NA KORAK DO NAJVEĆEG IGRAČA U ISTORIJI TENISA! Analitičar: Uprkos povredi juče je demonstrirao TOTALNI TENIS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track