NOVAK ĐOKOVIĆ JE ČOVEK KOJI SE RAĐA JEDNOM U 100 GODINA: Nikola Pilić otkriva šta će biti sa srpskim tenisom kad se Nole povuče!
Foto: Marina Lopičić, Profimedia

pogled u budućnost

NOVAK ĐOKOVIĆ JE ČOVEK KOJI SE RAĐA JEDNOM U 100 GODINA: Nikola Pilić otkriva šta će biti sa srpskim tenisom kad se Nole povuče!

Tenis -

Srpska Dejvis kup reprezentacija proteklog vikenda u Kraljevu doživela je debakl od selekcije Slovačke.

Dušan Lajović, Viktor Troicki, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Srbija, Dejvis kup
foto: TSS/Srđan Stevanović

Srbija predvođena Miomirom Kecmanovićem, Dušanom Lajovićem, Laslom Đereom i Nikolom Ćaćićem deklasirana je od strane Slovaka. Selektor Viktor Troicki bio je samo nemi posmatrač. Sada će u septembru morati da razigravaju za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Očigledno je da nema uspeha za Srbiju kada u reprezentaciji ne igra Novak Đoković. S obzirom da je Nole u godinama, logično pitanje koje se nameće je, šta će biti sa srpskim tenisom kada on kaže da je dosta i kada se bude povukao.

Nikola Pilić
foto: Starsport

Kurir je odgovor pokušao da nađe u razgovoru sa Nikolom Pilićem, čovekom koji odlično poznaje Novaka Đokovića, ali i prilike u srpskom tenisu.

- Šta da kažem o duelu protiv Slovaka?! Katastrofa! Ali, niste samo vi uprskali, isto se desilo i Hrvatskoj. Čak i gore. Oni su izgubili od Belgijanaca koji nemaju nijednog tenisera u prvih 100. Gledao sam duel protiv Slovačke. Izgubiti na takav način... Ne znam koja je reč prikladna od one s početka - katastrofa - jasan je Nikola Pilić.

Novak Đoković
foto: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

Novak Đoković je od svoje pojave bio glavna osovina za uspeh srpskog tenisa. Strah vlada u Srbiji, šta će biti s ovim sportom kad on završi karijeru.

- Nije to lako. Imali smo Dragana Džajića. Bio je vrhunski fudbaler. Jel ima takvih? Jel se pojavio neko sličan? Pa nije! Ili Kristijano Ronaldo. Kako će Portugalci naći zamenu za njega. Neće. To je ozbiljna tema. Novak je čovek koji se rađa svakih 100 godina, makar što se tiče sporta. Imao sam ga u svom naručju kada je imao 13 godina. Video sam tada je nešto posebno. Kako bi rekli Nemci i tada je Novak imao "fokusirung". Ima neverovatan sportski IQ. Sličan i životni koeficijent inteligencije. Nešto slično imaju Rafa Nadal i Majkl Džordan. Zato su oni među 10 najboljih sportista na svetu, s obzirom na sve parametre. Ne znam ko će ga naslediti... Mali Hamad Međedović igra pristojan tenis, ali teško je praviti bilo kakvu paralelu sa Novakom.

Novak Đoković, Tenis, Nikola Pilić, Dejvis Kup

Nikola Pilić bio je član Dejvis kup reprezentacije Srbije, kada je 2010. godine osvojila "salataru" Dejvis kupa. Usledilo je tada i čuveno šišanje "na nulu".

- Ponosan sam na tu titulu. Baš mnogo. Novak je mene nekoliko puta zvao i njegov otac Srđan da se pridružim. Nije bilo jednostavno, jer sam ranije taj trofej osvojio sa Hrvatskom. Tada je kapiten bio Bogdan Obradović, pametan momak, ali nije ni moja uloga te 2010. bila mala. Verujem da je moje iskustvo pomoglo. Osvajanje Dejvis kupa sa Srbijom je snažan osećaj za mene, budi ponos. Jedini sam čovek koji je tri puta uzeo Dejvis kup i to sa tri različite zemle. Da ne misli neko da se hvalim, ali jeste bilo tako - smejući se završio je razgovor za Kurir Nikola Pilić.

Kurir sport/A. Radonić

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track