MRZEO NOVAKA, TUKAO SE SA NJIM, BIO U ZATVORU, TURNIR HVALIO ZBOG DROGE... Penzionisao se NAJKONTROVERZNIJI teniser u istoriji!
Foto: Xinhua / Eyevine / Profimedia

kraj karijere

MRZEO NOVAKA, TUKAO SE SA NJIM, BIO U ZATVORU, TURNIR HVALIO ZBOG DROGE... Penzionisao se NAJKONTROVERZNIJI teniser u istoriji!

Tenis -

Najkontroverzniji teniser u istoriji ovog sporta, Ernest Gulbis, završio je karijeru. Igrač koji je kvalitetom mogao da parira svakom teniseru na planeti, ali je svojim ponašanjem iz dana u dan pokazivao da ovaj sport više gleda kao hobi nego posao, rešio je da kaže dosta i nećemo ga više gledati na terenu.

Gulbis će ostati upamćen po brojnim skandalima koje je pravio, pa je tako jednom završio u zatvoru zbog prostitutke, a turnir u Roterdamu (Holandija) hvalio je zbog marihuane koja je u tom gradu legalna! Često je delovalo da je Letonac mrzeo tenis, a osim ovog sporta ni Novak Đoković mu nije bio omiljen, pa su u mlađim danima često i tukli.

- Sve je krenulo naopako kada je stigao Letonac Ernests Gulbis. Bili su potpuno različiti karakteri, on i Đoković. Nisi mogao da ih skloniš sa terena ni posle šest, sedam sati treninga, ali po svemu ostalom su bili potpuno drugačiji. Često su bili u sukobu. Lomili su rekete, svađali se i stalno su se tukli. Obojica su bili jako ambiciozni i ponosni, pa su se svađe često rešavale fizičkim obračunom - rekao je jednom prilikom Kozmin Gorgesku koji je imao priliku da trenira na akademiji Nikole Pilića sa Đokovićem i Gulbisom.

Ernest Gulbis, Novak Đoković
foto: Mike Frey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sam Ernest je jednom prilikom uspeo da pobedi Novaka (u Brizbejnu 2009. godine), a o Đokoviću je govorio ovako:

- Postoji nekoliko igrača koje ne volim. Ne volim Novaka iako se znamo od kada smo imali 12 godina. Tada je bio običan dečak. Promenio se posle prvog velikog trijumfa. To vidim u njegovim očima. Sada nas gleda drugačije. Istina, nikada nismo imali ni jedan konflikt, ali osećam promenu u njegovoj ličnosti. Ne volim takve ljude. Volim osobe sa jakim personalitijem. One koje se ne menjaju zbog uspeha ili zarađenog novca. Zbog ovoga se ja trudim da budem pažljiv i da se ne promenim.

Pored Đokovića, ni ostali teniseri mu nisu bili među omiljenima, te je za Nadala, Federera i Marija govorio da su dosadni.

- Oni su dosadni. Ja ih poštujem i svaka im čast. Ali fali tu malo više vatre, kao što sportisti imaju u boksu, hokeju ili košarci, treba malo više rivalstva. Posle meča oni govore poraženom "bio si dobar, ali ja sam bio malo bolji". To je s...nje. Ja bih im rekao. Pobedio sam meč, razbio sam te, bio si gori od mene. Takav stav mi nedostaje u tenisu - rekao je jednom prilikom Ernest Gulbis.

Najbolji plasman Gulbisa na ATP listi bilo je deseto mesto, najveći uspeh na grend slemovima bilo mu je polufinale Rolan Garosa, ali jedno je sigurno - ovakav lik će nedostajati publici u svetu tenisa.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track