ĐOKOVIĆ, FEDERER I NADAL SU TENISKA ČUDOVIŠTA: Ipak, jedan teniser im je uzeo tri grend slema! A, za NOVAKA samo jedno kaže!
Foto: Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

momak iz senke

ĐOKOVIĆ, FEDERER I NADAL SU TENISKA ČUDOVIŠTA: Ipak, jedan teniser im je uzeo tri grend slema! A, za NOVAKA samo jedno kaže!

Tenis -

Stan Vavrinka, teniski veteran, prisetio se epskih borbi protiv tenisera koji su dominirali ovim sportom u prethodnih 15 godina.

Stan Vavrinka
foto: Camilla Stolen / imago sportfotodienst / Profimedia

Bile su to sjajne teniske bitke, a Stan Vavrinka uspeo je da u eri vladavine "tri teniska čudovišta" dođe do tri titule na grend slemovima i zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu.

Švajcarski teniser poreklom iz Slovačke, koji je profesionalac više od 20 godina, morao je da se prilično pomuči tokom svoje karijere da bi došao do vrednih trofeja. Dominacija Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića ostavljala je mrvice ostalim igračima.

Momak rođen u Lozani pre 38 godina vaspitan je da se nikada ne predaje i to mu je uz naporan rad donelo satisfakcije.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, velika trojka
foto: EPA/ANDY RAIN

Stan Vavrinka nedavno je dao intervju argentinskom listu "Ole", povodom debija na turniru u Buenos Airesu. Govorio je o tome kako je igrati protiv tri najbolja tenisera sveta.

- Mislim da svako od njih ima drugačiji stil igre. Rafa je levoruk i mečevi sa njim su veoma teški. Protiv njega je fizički i psihički teško igrati. Rodžer je brži, zbog čega se osećate neprijatno na terenu, a Novak je savršen igrač! Onako kako on igra tenis - rekao je Stan Vavrinka i nastavio:

- Imao sam priliku da ih pobedim u više navrata, ali sam mnogo puta izgubio od sve trojice. Za mene je uvek bila odlična prilika da igram protiv najboljih u istoriji tenisa. Čak i kada sam gubio od njih, za mene je to i dalje bio veliki izazov. Uvek je bilo nešto posebno igrati protiv njih trojice!

Kurir sport/Ole

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track