SVE OČI UPRTE U DIMITROVA! Čeka nas ISTORIJSKA ATP lista kakva NIKAD NIJE VIĐENA, sve zavisi od Novakovog prijatelja!
Foto: Printscreen

NA PRAGU ISTORIJE

SVE OČI UPRTE U DIMITROVA! Čeka nas ISTORIJSKA ATP lista kakva NIKAD NIJE VIĐENA, sve zavisi od Novakovog prijatelja!

Tenis -

Bugarski teniser, Grigor Dimitrov, pred sobom ima težak zadatak, a u zavisnosti od njegovog ishoda, mogli bi da svedočimo istoriji.

Bugarski teniser trenutno boravi u Roterdamu gde ga čeka polufinalni meč na turniru iz kategorije 500.

Meč je na programu u subotu, a protivnik jednog od najboljih prijatelja Novaka Đokovića sa "tura" je Aleks de Minor, koji je za dva mesta bolji od Bugarina na ATP listi i blagi je favorit po mišljenju kladionica.

Grigor je trenutno 11. na svetu, a ukoliko pobedi Australijanca u finalu će ga čekati najverovatnije Janik Siner koji će svoje polufinale igrati protiv Talona Grikspora.

Novak Đoković, Grigor Dimitrov, masters, Pariz
foto: Screenshot

U slučaju da ne ispadne od De Minora, Dimitrov će se vratiti u Top 10 prvi put još od oktobra 2018. godine. Time bi sprečio da ATP lista u ponedeljak bude istorijska.

O čemu se radi?

Naime, poznati teniski novinar iz Francuske, Bastijen Fakan, objavio je neverovatan podatak.

Kako je poznato da Stefanos Cicipas u ponedeljak zvanično ispada iz Top 10 posle pet godina, među najboljih 10 tenisera na svetu prvi put otkako postiji rang lista neće biti nijednog tenisera koji u svojoj igri koristi jednoručni bekhend.

Osim ako Dimitrov ne odbrani čast takve "sorte".

Kada je reč o bugarskom teniseru, mnogi veruju da nije ispunio svoj potencijal, iako je u jednom trenutku bio i treći na rang listi (kraj 2017. i početak 2018. godine).

Međutim, trenutno (u maju puni 33 godine) igra fenomenalno, osvojio je početkom godine turnir u Brizbejnu, podbacio je na Australijan openu gde je ispao u trećem kolu, a zatim je izgubio u finalu turnira u Marseju.

U karijeri je osvojio devet titula, a trofej u Brizbejnu bio je prvi koji je podigao još od 2017. godine. Od učešća na turnirima zaradio je preko 25 miliona evra.

Kurir sport

Bonus video:

02:00

Dimitrov prošao u polufinale Pariza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track