"ĐOKOVIĆEVI REKORDI SU DOSTIŽNI" Hrabre prognoze najbolje na svetu: Kad je mogao Novak, zašto ne bi i neko drugi?
Foto: Paul Crock / AFP / Profimedia

zanimljivo

"ĐOKOVIĆEVI REKORDI SU DOSTIŽNI" Hrabre prognoze najbolje na svetu: Kad je mogao Novak, zašto ne bi i neko drugi?

Tenis -

Najbolja teniserka planete Iga Švjontek govorila je o rekordima Novaka Đokovića. Srpski as ušao je u istoriju tenisa po skoro svim parametrima, a odličnim rezultatima može da se pohvali i Poljakinja.

I pored toga što ima samo 22 godine, Iga ima već četiri osvojena grend slema, od kojih tri na Rolan Garosu, 90 nedelja na broju jedan, pobede u mnogim velikim mečevima... Ipak, sebe ne vidi kao nekog ko je u svetu tenisa zbog rekorda.

- Zaista o sebi ne razmišljam kao o nekome ko ruši rekorde. Tačno je da sam neke rekorde već postigla, što je fenomenalno, ali sa druge strane nisam ni znala da postoje. Svi uvek pričaju o Sereni i njenim brojkama na gren slemovima - smatra ona.

Iga Švjontek
foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zatim se dotakla i Novaka Đokovića i rekorda koje je srpski as postavio:

- Zaista ne znam šta donosi budućnost, niti koliko će se tenis menjati. Sigurno je da su Đokovićevi rekordi dostižni, uostalom on ih je dostigao. Međutim, ne bih rekla da sebe vidim kao osobu koja će osvojiti toliko gren slemova, čini mi se apstraktnim. Ali nikada se ne zna, kada sam bila mlada nisam znala ni da ću osvojiti četiri gren slema niti biti broj jedan - zaključila je Iga Švjontek.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track