ALKARAZ PRETI ĐOKOVIĆU! Španac može da sruši Novaka sa trona - ovaj turnir je ključni
Foto: George Walker/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

trka za broj 1

ALKARAZ PRETI ĐOKOVIĆU! Španac može da sruši Novaka sa trona - ovaj turnir je ključni

Tenis -

Španski teniser Karlos Alkaraz odbranio je prošle noći titulu na masters turniru u Indijan Velsu pošto je pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 7:6(5), 6:1. Alkaraz je do svog prvog trofeja od Vimbldona prošle godine stigao posle sat i 44 minuta igre.

On je osvojio svoju petu masters, a ukupno 13. titulu u karijeri. Takođe, postao je prvi teniser koji je odbranio titulu u Indijan Velsu otkako je Novak Đoković osvojio tri uzastopna trofeja između 2014. i 2016. godine.

"Imao sam mnogo nedoumica pre turnira. Nisam bio siguran da ću igrati najbolje što mogu zbog mog skočnog zgloba, ali sam se osećao sve bolje i bolje na terenu posle svakog meča", rekao je Alkaraz.

Karlos Alkaraz
foto: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

"Bilo je ovo zaista nekoliko teških meseci. Pobeda na ovom turniru je bila veoma važna za mene, jer sam prevazišao prihičke i fizičke probleme. Pronašao sam sebe tokom ovog turnira", dodao je drugi teniser sveta.

Što se tiče ATP liste Novak trenutno beži prvom rivalu samo 920 poena. Međutim, Karlos ću naknadno da bude skinuto 400 poena osvojenih prošle sezone u Majamiju, dok se Novaku bodovi neće dirati, jer nije ni igrao na Floridi.

Španac bi evenutalnom titulom u Majamiju, gde je 2023. ispao u polufinalu, mogao da priđe Đokoviću na nešto malo više od 500 bodova zaostatka, čime bi sebi povećao šanse da napadne vrh u Monaku.

Novak Đoković
foto: Antoine Couvercelle / imago sportfotodienst / Profimedia

Podsetimo, Karlos u Kneževini prošle godine nije igrao, dok je Đoković ispao u trećoj rundi takmičenja, stoga brani 50 bodova.

Kalkulacija je jasna - španski as će se vratiti na prvo mesto ATP liste, ukoliko osvoji Majami i Monte Karlo. Dakle, dve naredna velika turnira.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track