OTKAZ IVANIŠEVIĆU JE NAJBOLJA ODLUKA KOJU JE ĐOKOVIĆ MOGAO DA DONESE: Armenulić oduševljen Novakovim potezom! Ima i favorita
Foto: Aleksandar Jovanović, AP Steve Christo

mišljenje struke

OTKAZ IVANIŠEVIĆU JE NAJBOLJA ODLUKA KOJU JE ĐOKOVIĆ MOGAO DA DONESE: Armenulić oduševljen Novakovim potezom! Ima i favorita

Tenis -

Otkaz koji je Novak Đoković uručio svom treneru Goranu Ivaniševiću, najbolja je odluka koju je mogao da donese najbolji teniser na svetu.

Novak Đoković, Goran Ivanišević
foto: Starsport

Ovo tvrdi Radmilo Armenulić, teniski stručnjak koji odlično poznaje i Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića.

- Presudili su rezultati. Novak je ustanovio da Ivanišević više ne može da mu pokloni pažnje koliko mu treba. Očigledno je da treninzi više nisu bili aktivni, da je došlo do zasićenja. Mislim da Novak doneo dobru odluku. Videćemo da li će sve to biti uspešno. Moje mišljenje je da će biti - rekao je Radmilo Armenulić za Kurir i dodao:

- Novak je shvatio da mora da popravi volej, servis, još neke važne stvari u svojoj igri. Siguran sam da ima nekoga u vidu.

Silvana Armenulić, Stan, Otimanje, Majka, Radmilo Armenulić, Mira Pejić
foto: Aleksandar Jovanović

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije naše zemlje Radmilo Armenulić i ranije je u analizama za Kurir isticao da bi Đoković trebalo da se zahvali Ivaniševiću.

- Goran je bio moj igrač! Odlično ga poznajem. Voli fantazije, a to nije dobro za trenera. Posebno trenera koji vodi brigu o najboljem na svetu. Plus, nisam siguran da dobro zapaža detalje u teniskoj igri.

Ivan Lendl
foto: EPA

Armenulić je pomenuo da Đoković sigurno ima kandidata za trenera. Pitali smo ga, ko bi bio najbolji izbor u ovom trenutku, kad kreće sezona na šljaci, gde Novak brani titulu na Rolan Garosu.

- Mislim da bi Ivan Lendl bio idealan. On je ozbiljan čovek, bio je ozbiljan igrač. Plus, maksimalno posvećeno bi shvatio svoj posao. Prvo bi uneo sigurnost Novaku, jer je i sam bio takav igrač. Sa osnovne linije Lendl bio je car. Najsigurniji teniser i danas u tom segmentu igre. Lendl je imao aktivnu igru sa osnovne linije i tu je bio najbolji na svetu, na šljaci. Mislim da bi mogao mnogo da pomogne Novaku pred Rolan Garos.

Marjan Vajda trenutno je bez angažmana, a sa njim je Novak postizao najveće uspehe.

- Šta znam... Vajda je bio. Radio je sa Novakom. Ne treba vraćati trenera. Nikad. Ne radi se to. Zašto?Ako je bio uspešan, očekuje se da nastavi tako. Ali, to nije sigurno, pa je pritisak ogroman. I druga važna stvar, Marjan Vajda je kao član familije Đoković, a to nije dobro.

Marjan Vajda, Novak Đoković
foto: @starsport

Novak Đoković nije dobro počeo sezonu. Ostao je bez trofeja u Australiji, igrao loše u Americi.

- Uvek kad izgubite nije dobro. A, Novak je toga svestan, plus zna koliko ima godina. Njegovi vršnjaci gledaju kad će se povući. Novak tako ne razmišlja. Mislim da će on sada još više da trenira i radi, da se potrudi i vrati u formu. Očekujem da igra bolje nego na početku sezone. Fizički i psihički je spreman.

Novak Đoković
foto: Charles Baus / Zuma Press / Profimedia

Još jedan važan segment vidi Armenulić u poboljšanju Novakove igre, kada je u pitanju novi trener.

- Pravilan izbor trenera može mnogo da mu pomogne. Ne samo kroz trening, već i kroz razgovor. Novaku je sada najvažnije vratiti samopouzdanje. A, svedoci smo da to kod njega ide vrlo brzo. Ako mu novi trener bude Lendl, očekujem pozitivan rezultat. Mada, biće teško. Ne treba zaboraviti, da javnost sve sem osvajanja trofeja ili turnira od Novakove strane doživljava kao neuspeh. A, to je veliko opterećenje - jasan je Radmilo Armenulić.

00:14

Novak i Goran Ivanišević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track