BILI DŽIN KING KUP: Teniserke Srbije otputovale za Portugal
Foto: TSS

BILI DŽIN KING KUP

BILI DŽIN KING KUP: Teniserke Srbije otputovale za Portugal

Tenis -

Ženska teniska reprezentacija Srbije otputovala je danas za Portugal gde je u Oejresu od 8. do 13. aprila očekuju dueli u Prvoj grupi Evro-afričke zone za plasman u plej-of Bili Džin King kupa.

Selektor Dušan Vemić je na turnir poveo Miu Ristić, Lolu Radivojević, Elenu Milovanović, Aleksandru Krunić i Ninu Stojanović, saopštio je Teniski savez Srbije.

Srbija, 25. na svetu, kao treći nosilac u žrebu, iza Austrije (22) i Letonije (24), biće lider Grupe C.

Žreb je na programu 7. aprila, a Srbija će dobiće po rivala iz drugog šešira u kome su Holandija (26), Mađarska (27) i Švedska (28), trećeg koji čine Turska (33), Bugarska (34) i Grčka (44), kao i četvrtog gde su smeštene selekcije Norveške (48), Portugala (50) i Danske (51).

Igraće se u tri grupe, po "raund-robin sistemu", a sve prvoplasirane reprezentacije direktno će se plasirati u plej-of za popunu Svetske grupe.

Tri drugoplasirane ekipe igraće po istom sistemu za preostalo, četvrto mesto u plej-ofu, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi razigravati po istom sistemu za plasman. Dve poslednjeplasirane ekipe ispadaju u Drugu Evro-afričku zonu.

Prve zvezde turnira biće sedma na WTA listi Marija Sakari iz Grčke i 10. na planeti, Jelena Ostapenko iz Letonije, a igraće i nekadašnja prva teniserka svate Karolina Voznijacki, koja će biti druga igračica Danske.

Kako je naveo Teniski savez Srbije, sve reprezentacije došle su u najjačim sastavima, jer je za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu neophodno upisati meč u Bili Džin King kupu za nacionalni tim.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track