SRBIJA GAZI: Teniserke RUTINSKI savladale Grčku, sledi meč sa Švedskom!
Foto: EPA

novi trijumf

SRBIJA GAZI: Teniserke RUTINSKI savladale Grčku, sledi meč sa Švedskom!

Tenis -

Ženska teniska reprezentacija Srbije savladala je Grčku 2:0 u drugom meču grupe C Prve evro-afričke zone u borbi za plej-of "Bili Džin King" kupa.

Pobedu Srbiji su donele Aleksandra Krunić i Mia Ristić koje su bile bolje od Despine Papamihail odnosno Valentine Gramatikopolu.

Prvo je Aleksandra bila maksimalna protiv Papamihal 2:0 ( 6:0, 6:3 ), dok je Ristićeva uz nešto više muke Savladala Gramatikopolu 2:1 ( 2:6, 6:4, 6:1).

Aleksandra Krunić nije krila zadovoljstvo nakon pobede.

- Na redu su Šveđanke. Nisam ih gledala i malo znam o njima, ali nas ne treba da interesuje ko nam je protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, ali ne treba ni razmišljati preterano o timovima sa kojima igramo. Prošli "Bili Džin King" kup su Šveđanke bile solidne i njihova druga tabla, jako su nas namučile i na kraju dobile. Treba ići dan po dan, poen po poen, set po set. Meni nije bitno protiv koga igramo - rekla je Aleksandra Krunić.

Srbija je prethodno u prvom kolu savladala Norvešku 3:0

Sistem takmičenja se sastoji iz dve faze. U prvoj su ekipe podeljene u tri grupe po četiri ekipe, a pobednici grupa se plasiraju direktno u plej-of u novembru.

U drugoj fazi ekipe su, prema plasmanu, podeljene u četiri grupe po tri i dalje razigravaju za plasman od 1. do 12. mesta.

Ekipe koje budu drugoplasirane u prvoj fazi u drugoj fazi igraju za poslednje mesto koje vodi u plej-of.

Ekipe koje zauzmu 11. i 12. mesto ispadaju u niži rang.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track