KADA VAM NEKO KAŽE DA ĐOKOVIĆ NIJE NAJBOLJI SVIH VREMENA, SAMO MU OVO POKAŽITE! Ovo su REKORDI koji nikad neće biti oboreni!
Foto: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

pokazatelj

KADA VAM NEKO KAŽE DA ĐOKOVIĆ NIJE NAJBOLJI SVIH VREMENA, SAMO MU OVO POKAŽITE! Ovo su REKORDI koji nikad neće biti oboreni!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković navikao nas je na gotovo svakodnevne uspehe, a ono što je postigao u svetu tenisa deluje da će gotovo nemoguće neko uspeti da ponovi ili prestigne. U skladu sa svojim dostignućima Srbin je vlasnik i brojnih rekorda koje kada bismo nabrajali verovatno bi mogla i knjiga da se napiše sa velikim brojem stranica. U ovom tekstu bavićemo se rekordima koji će, deluje, teško biti ikada oboreni.

1. 423. nedelja na vrhu ATP liste Ovo je možda i najvažniji rekord uz naravno Grend slem turnire koji pokazuje dominaciju srpskog tenisera. Ovo je preko osam godina na prvom mestu, a moraće da prođe mnogo godina dok neko priđe blizu toj brojci.

Novak Đoković
foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

2. Osam puta završio godinu na prvom mestu Ovo je negde povezano sa prethodnim rekordom, a Nole je čak osam puta završio kalendarsku godinu kao prvi.

3. 41 uzastopna pobeda Đoković je 2011. godine uzastopno slavio 41 put uz sedam osvojenih trofeja, pre nego što je izgubio u polufinalu Rolan Garosa. To je 15 više vezanih pobeda od starog rekorda, koji je takođe držao Novak.

4. Najviše dobijenih mečeva protiv Top 10 igrača Srbin ima 275 pobeda protiv igrača koji su se u trenutku igranja meča nalazili među deset najboljih na svetu. Drugi na listi ima 33 pobede manje.

Novak Đoković
foto: Printscreen / Twitter / TennisTV

5. Najviše poena na ATP listi u jednom trenutku Novak je nakon što je osvojio Rolan Garos 2016. godine pored svog imena imao neverovatnih 16.950 poena na ATP listi, skoro dva puta više od Rodžera Federera u tom trenutku, a njegov rekord je prestigao za 1000 poena.

6. Najviše odigranih finala na Grend slemovima Novak na sva četiri najveća turnira nije imao manje od sedam finala. U Australiji je odigrao 10 finala, u Parizu sedam, Londonu devet i Njujorku 10 finala. Nadal i Federer imaju pet finala na svakom od turnira.

7. Finale=titula Đoković je u Australiji igrao deset finala i ima isto toliko pehara. Stoprocentan učinak u Melburnu u poslednjem meču je nešto što će veoma teško bii oboreno.

Novak Đoković
foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

8. Najviše pobeda na svim Grend slemovima Nole ima minimum 88 pobeda na najvećim turnirima i to u Njujorku, dok je u Parizu i Londonu upisao 92, a u Melburnu 94 pobede.

9. Zlatni Masters dva puta Đoković je svaki od Masters turnira osvajao minimum dva puta u karijeri, dok ako bi još jednom osvojio Monte Karlo to bi uradio i treći put.

10. 24 Grend slema Naravno za kraj ono što je najveći cilj Novaka do kraja karijere, a to su Grend slemovi. Ima ih 24 najviše od svih, a sigurno će ih u budućnosti biti još.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track