NOVAK BI MOGAO DA ZAIGRA NA JEDNOM TURNIRU PRE ROLAN GAROSA: U sve je umešan Janko Tipsarević! O čemu se zapravo radi?!
Foto: Starsport©

IZNENAĐENJE

NOVAK BI MOGAO DA ZAIGRA NA JEDNOM TURNIRU PRE ROLAN GAROSA: U sve je umešan Janko Tipsarević! O čemu se zapravo radi?!

Tenis -

Novak Đoković mogao bi da priredi veliko iznenađenje svim poklonicima tenisa pred početak Rolan Garosa.

Novak Đoković
foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Najbolji teniser sveta neplanirano je završio takmičenje u Rimu porazom od Čileanca Alehandra Tabila sa 0:2, po setovima 2:6, 3:6. A, Novak Đoković nije navikao da ima veliku pauzu pred početak Rolan Garosa, grendslema na kojem brani titulu.

Po prvi put u karijeri, od 2006. godine Novak Đoković dolazi na Rolan Garos (25. maj - 9. jun), a da nije osvojio nijednu titulu od početka sezone. Prema pisanju švajcarskog lista Blik, svetski broj 1 navodno razmatra mogućnost učešća na ATP 250 turniru u Ženeve od 19. do 25. maja.

Švajcarci svoju teoriju, po kojoj bi Novak Đoković mogao da zaigra u Ženevi razrađuju do tančina. Naime, Srbin juri formu za Pariz i zato mu ne odgovara duža pauza, tako da je to jedan od razloga da zaigra u Ženevi.

Druga stvar, ukoliko Novak Đoković pokaže želju da uzme učešće na turniru u Ženevi to ne bi bio problem, bez obzira što nije prijavljen. Bez komplikacija, vajld kartu bi mogao da mu omogući blizak prijatelj Janko Tipsarević, preko svog pašenoga Rajnera Šitlera, koji je suvlasnik turnira u Ženevi. Dva telefonska razgovora i Đoković bi dobio pozivnicu, piše Blik.

Janko Tipsarević, Novak Đoković
foto: Profimedia

Turnir u Ženevi spremio je tri vajld-karte. Jedna je već obezbeđena za Endija Marija, a druga za Matea Beretinija. Još jedan kandidat za vajld kartu koji je već igrao u Ženevi prošle godine je Grigor Dimitrov. Ali, sve je to ništa, ukoliko bi interes za dolazak pokazao Novak Đoković.

Prepreku bi mogla da predstavlja i vremenska blizina turnira Rolan Garosu, pošto se finale igra u subotu u Ženevi, a odmah potom počinje veliki grendslem u Parizu. Da li će Novak Đoković rizikovati da tri nedelje bude u takmičarskom ritmu? Srbin je to već uradio 2017. godine, na travi, na Istbornu i Vimbldonu. U Ženevi bi odigrao samo četiri meča, u najboljem slučaju, pošto bi u borbu ušao u utorak, u osmini finala. Mogao bi čak da ode i opusti se u ponedeljak kasno popodne na fudbal i odgleda veliki derbi Švajcarske između Serveta i Jang Bojsa, budući da je veliki fudbalski fan.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Za sada, pet grendslem šampiona igralo je u Ženevi - Stan Vavrinka, Danil Medvedev, Marin Čilić, Rodžer Federer i Dominik Tim. Endi Mari biće šesti. A Novak Đoković potencijalno sedmi...

Kurir sport/Blick

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track