SVE MI SE NAKUPILO, MORAM DA SE ISPLAČEM! Srpska teniserka OTVORILA DUŠU: Pod velikim pritiskom sam, psihički sam umorna!
Foto: Profimedia

težak period

SVE MI SE NAKUPILO, MORAM DA SE ISPLAČEM! Srpska teniserka OTVORILA DUŠU: Pod velikim pritiskom sam, psihički sam umorna!

Tenis -

Žustro se borila Aleksandra Krunić protiv favorizovane Volinec, u taj brejku ispustila prvi set – ali su zato greške brzo imale svoje posledice u drugom setu za konačnih 6:2.

Upitana da prokomentariše meč, Aleksandra nam prenosi:

"Nisam trenutno na željenom nivou igre. Pokušavam trenutno da samo ostanem iznad vode što bi se reklo. Puno turnira sam odigrala,nisam imala ni trening blokove, imam još tri turnira sa zaštićenim renkingom. Sa zaštićenim renkingom imam 10 turnira, počinje 12 meseci od kada krene prvi turnir – što je meni bio Vimbldon prošle godine", kaže Krunić i dodaje:

Vidi se i po mojoj igri da fizički padam, jurim turnire, nisam spremna za iste. Trenutno sam u nekom među nivou. Dobijam neke protivnice koje su u kvalifikacijama WTA, na ITF, mogu da odigram neke gemove dobro - ali nisam sposobna da u kontinuitetu odigram dobro ceo meč. Napraviću bolji raspored kada završim sa zaštićenim renkingom. Sada jurim po turnirima. Nije mi to pametno, nikad to nisam radila, ali mi se taj status završava to pred Vimbldon. Umorna sam, psihički, pod pritiskom sam. Sve mi se nakupilo. Treba da stanem, da počnem da treniram, da poboljšam neke stvari – ali nemam vremena za to. Posle Vimbldona ću napraviti bolji plan, kada budem znala rang posle turnira. Biću pametnija tada,” uverava nas Krunićeva.

Na koji način sagledava situaciju u kojoj se trenutno nalazi?

"Ne znam. Trenutno mi je situacija dosta apstraktna. Uvek sam mogla da se oslonim na tenis. Sada nemam rang, ali nikada nisam bila 500. na svetu, možda jedino kad sam imala 15 godina. Imam osećaj da sam nigde i da ništa više neću postići u životu. Znam da je to trenutno stanje. Imam milion pitanja u glavi svaki dan, onda odigram dobre mečeve i u fazonu sam da imam nivo tenisa za top 100. Trenutno su to rezultati sa oscilacijama. Nisam imala konkretan rad. Tako da, deluje mi da je sve što želim da postignem toliko daleko. Ne znam da li ću se ikada vratiti igde. Nadam se da je to trenutno stanje. Samopouzdanje dolazi iz treninga. Ja sam trenirala koliko sam mogla, dosta rada u teretani zbog noge. Išla sam sa turnira na turnir, trenutno nemam izbora. Moram to da radim. Zavisim od par rezultata gore-dole, a nemam iza seben ikakav sistem. Promeniće se i to. Samo se nadam... Mislim nadam se. Da neću početi sa rangom od 400 i nešto i da neću morati da igram dvadesetpetice. Mislim dosta o tome. Iako delujem da je sve super, moram da teram sebe, neće niko da me tera. Imam dosta sumnji. Pokušavam da ne dozvolim da me to proguta. Ne mogu sebe da lažem da će sve biti super. Već šest meseci putujem, nisam stala, guram sebe. Ne znam odakle da vučem sebe. Čujem sa tribina da viču da mogu, pa mi se zavrti u glavi. To će da prođe, treba da se isplačem, pokušavam da lažiram. Radila sam to već par meseci, došla sam do faze pucanja. Ništa nije dobro, onda ću da se vratim na lažiranje, dok ne dođe taj deo."

Šta je sledeće na turneji za Aleksandru?

"Igraću dubl ovde, a zatim tri turnira na travi - Hertongenboš, Berlin, videću gde ću upasti. Ovo mi je drugi glavni žreb, sve ostalo sam prolazila kroz kvalifikacije. Počela sam od januara sa zaštićenim renkingom, učestvovala na jakim turnirma – ali kad prođem kvalifikacije ne mogu da dišem posle. Takav je put. Sad kad sam počela da igram, osećam fizičke poteškoće, boj pri savijanju kolena, ono što su mi svi pričali da će se dešavati. Valjda će da prođe i to. Znam šta treba da radim da bih se vratila. Da li ću moći, ne znam. Radim sada ono što ne volim, nikada nisam igrala toliko turnira. Nemam izbora trenutno. Držim se, trudim se da ne potonem. Nisam imala snage u ovom meču." Zaključuje današnji težan teniski dan Aleksandra Krunić ovim rečima.

Kurir sport/Vuk Brajović

00:32

NEZAPAMĆEN SKANDAL! Slavna teniserka POBEGLA sa meča

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track