Atentat: Obezglavljeni Federer pod nogama ubice sa sekirom

Novi detalji

Atentat: Obezglavljeni Federer pod nogama ubice sa sekirom

Tenis -
Sve je počelo kada se na popularnom kineskom sajtu Baidu jedan od korisnika oglasio rečima "Šestog okotobra planiram da ubijem Federera sa ciljem uništenja tenisa"

Čelnici predstojećeg teniskog turnira Masters serije u Šangaju potvrdili su da su podigli nivo obezbeđenja zbog pretnji smrću Rodžeru Federeru, a u kineskim medijima su se pojavili i novi detalji koji su uzdrmali tenisku javnost.Direktor turnira Jang Jibin je u izjavi za šangajski list "Mladost danas" istakao da je sve urađeno da takmičenje prođe bez poteškoća.

"Nadamo se da su ovo samo prazne priče, da ta osoba neće pokušati da ih sprovede u delo. Ipak, shvatili smo ih ozbiljno, kontaktirali smo lokalnu policiju a i sami ćemo podići nivo bezbednosti ne samo oko Federera, već i kada je reč o drugim teniserima", rekao je Jibin.

Sve je počelo kada se na popularnom kineskom sajtu Baidu jedan od korisnika oglasio rečima "Šestog okotobra planiram da ubijem Federera sa ciljem uništenja tenisa".

Neidentifikovana osoba se potpisala kao "Osnivač 7 - politeistička religija Plava mačka" pritom je priložila obrađenu fotografiju na kojoj se vidi obezglavljeni Federer na kolenima, kao i njegov ubica koji vitla velikom sekirom.

"Svesni smo svega što se desilo i ozbiljno ćemo pristupiti novonastaloj situaciji. Šangaj Roleks Masters je spreman da bezbedonosno zaštiti svakog igrača, a uradili smo sve što je potrebno da igrači budu bezbedni, da mogu da se opuste i rade ono zbog čega su došli - da igraju tenis i omoguće navijačima da uživaju gledajući ih na terenu", navodi se u saopštenju organizatora turnira u Šangaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track