Duda i Žoc: Prijateljstvo zauvek

Posle nagrade u Atini

Duda i Žoc: Prijateljstvo zauvek

Košarka -
Legendarni srpski košarkaški treneri Dušan Ivković i Željko Obradović rekli su da su ponosni što će postati počasni građanini Atine i Pireja

Legendarni srpski košarkaški treneri Dušan Ivković i Željko Obradović rekli su da su ponosni što će postati počasni građanini Atine i Pireja, prenosi Tanjug.

Oni su naglasili da su prijateljstva koja su stekli u glavnom gradu Grčke bogatstvo koje će čuvati do kraja života.Ivković i Obradović veliko priznanje dobiće na manifestaciji "Srbi u grčkom sportu" koja se u organizaciji ambasade Srbije i poslovnog Saveta Grčka-Srbija, a pod pokroviteljstvom predsednika Grčke Karlosa Pauljasa održava u petak u dvorani "Megaro muzikusa".

"Puni smo emocija i zadovoljstvo nam je što nam je ukazana ovakva čast. Ja sam tokom karijere mnogo više sezona proveo u grčkim klubovima nego u srpskim, a Olimpijakos je jedini tim u koji sam se vratio i trenirao ga dva puta. Za Grčku me vežu nezaboravna prijateljstva, još od mojih početaka kada su ovde radili Sava Grozdanović, Stjepan Bobek i Todor Veselinović, pa kasnije do Željkovog dolaska. Slobodno mogu da kažem da je Grčka naša druga otadžbina", rekao je Dušan Ivković, trener koji je sa „crveno-belim“a iz Pireja osvojio dve titule šampiona Evrope.

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, koji je sa Panatinaikosom pet puta osvajao Stari kontinent istakao je da su Srbi i Grci sličan narod.

"Srećni smo ako su ljudi u Grčkoj nešto naučili od nas, jer smo i mi dosta naučili ovde. Isti smo u tome što smo u pobedama euforični, a u porazima mnogo tugujemo. Mislim da bi bilo bolje da smo malo normalniji u tome. A što se tiče prijateljstava dovoljno je reći da se moj rad u Panatinaikosu završio u junu, a od tada sam već pet puta bio u Atini, plus letovanje. Biće da volim ove ljude i ovaj grad", istakao je Obradović.

Ministarka sporta Alisa Marić rekla je u Atini da je manifestacija "Srbi u grčkom sportu" pravi dokaz da su sportisti najbolji ambasadori države Srbije.

"Srećna sam i privilegovana što sam ovde sada kad se na najbolji način potvrđuje teza da su sportisti najbolji ambasadori Srbije. Lepo je kada sportisti dobijaju pohvale, ovde sam to čula na svakom koraku. Između ostalog i na sastanku sa ministarkom sporta Grčke", rekla je Marićeva.

Zvaničnoj konferenciji za medije prisustvovali su i Žarko Paspalj, Dejan Tomašević, Milan Tomić, Ilija Ivić, Predrag Đorđević, Sava Grozdanović, Zoran Gajić i Dragan Šakota, a na ceremoniji će biti većina ostalih srpskih sportista koji su ostavili dubok trag u Grčkoj poput Dejana Bodiroge, Ivana Miljkovića, Darka Kovačevića, Marka Pantelića, Dejana Brđovića, Branislava Prelevića, trenera Božidara Maljkovića, Vlade Đurovića, Nikole Stamenića i Dušana Bajevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track