Novak priznao: Voleo bih da imam sestru
Foto: BETA

Druženje

Novak priznao: Voleo bih da imam sestru

Tenis -
Voleo bih da imam sestru, da je čuvam i da budem njen stariji brat. Ali imam samo dva brata. Oni su mi sve i mislim da će biti teniski šampioni

Novak Đoković se družio sa navijačima putem video četa, i odgovarao na razna pitanja.

"Izvinjavam se zbog pomeranja, ali nije mi bilo dobro. sada sam OK i spreman za meč sa Kverijem. Tu sam od srede sa timom i Jelenom i obilazim predivni Pariz. Bio sam u operi i uživao kao i u reatoranima i mnogim kulturnim i čuvenim mestima. Predivan je grad., ali da znate da pokušavam da pratim šta radite i pitate. Da, hvala što se budite i ustajete rano kako bi gledali moje mečeve", rekao je Novak.

Đoković je rekao da to što će od petog novembra ponovo postati prvi igrač sveta doživljava kao "veliku satisfakciju".

"To je velika satisfakcija. Veoma sam srećan što ću završiti sezonu kao prvi. To pokazuje koliko je ovo bila dobra sezona za mene", rekao je Novak.

On je istakao da je bilo teško ponoviti uspeh iz 2011. godine, ali da mu je osvajanje pet gren slem titula do sada omogućilo da bude tu gde je danas.

"Veoma sam ponosan što sam uspeo. Ovo je bila veoma dobra godina, ali nije završena. Ostaju još dva važna turnira - u Parizu i naredne sedmice u Londonu. Želim da se koncentrišem što je moguće bolje na tim turnirima", istakao je Đoković.

Upitan šta je bilo ključno kako bi sačuvao prvo mesto, naveo je da mu je to bio prioritet ove godine, da je igrao više od 80 mečeva što znači, kako je rekao, "da je igrao na visokom nivou i dobio mnogo mečeva".

"Nastojao sam da se koncentrišem na najvažnije turnire i uvek budem na najvišem nivou. Bio sam veoma redovan na turnirima, igrao sam svaki put bar u polufinalu, to mi je bio cilj", rekao je Đoković.

Na pitanje koliko je teško igrati bez pauze dva vezana turnira kao što su Pariz i London, Novak je rekao da je "to veliki izazov".

"Siguran sam da se svi učesnici slažu da to nije najbolji način da se pripremi najvažniji događaj na kraju godine, ali takav je kalendar, treba da se prilagodimo i da ga prihvatimo. Nažalost, u ovom trenutku nema drugih opcija, ali o tome ćemo razgovarati i možda nađemo drugo rešenje", dodao je Đoković.

Đoković je bio prvi teniser sveta od četvrtog jula 2011. do devetog jula ove godine, kada je tu poziciju ponovo preuzeo Rodžer Federer

Kada je pričao o navijačima, Novak je još kazao da ga oduševljava pažnja kojom ga obasipaju

"Razne poklone dobijam, klipove, poruke, ali ih i delim. Sada u Kini svuda su me čekali navijači i jako mi je prijala pažnja. Ništa mi ne promiče i jako sam im zahvalan.. pitala o Dejvis kupu.

Jedan pratilac uskoro najboljeg tenisera sveta je pitao koliko Đokoviću znači igranje u Dejvis kupu.

"Kada sam se povredio protiv Argentine morao sam da pauziram. To je jedino timsko takmičenje u našem, individualnom sportu ivolim ga. Tada sam sa kolegama iz reprezentacije, familijom navijačima, svi smo tim i borimo se za Srbiju.

Pričati sa Novakom o tenisu, a ne pomenuti najveće rivale nije moguće.

"Nadal Federer i Marej su mi najveći rivali. Sa njima je nateže igrati i lepo je što smo deo nove ere muškog tenisa. Izazov je igrati protiv njih kada god da je to i na bilo kom terenu."

Navijače iz Brazila, zanimalo je šta Đoković očekuje od boravka u zemlji karnevala, sambe i fudbala.

"Imam najbolje navijače na svetu. U Brazilu ću biti prvi put i jako sam uzbuđen zbog egzibicije sa GugomKuertenom.

Početak priče o stvarima van tenisa obeležilo je pitanje šta je je Đoković dobio baveći se njime.

"Sve što mi je tenis dao je prelepo. Radio sam svašta pa čak i glumio na filmu. To je uzbudljivo iskustvo."

Navijači su najbolčjeg srpskog tenisera pitali i da li bi voleo da ima sestru?

"Voleo bih da imam sestru, da je čuvam i da budem njen stariji brat. Ali imam samo dva brata. Oni su mi sve i mislim da će biti teniski šampioni".

Navijače je zanimalo kada će Novak na Kopaonik.

"Uskoro idem na skijanje", a potom i dodao.

"Volim prirodu i čitavog života pokušavam da je posmatram i obilazim gde god da se nalazim".

Usledilo je i pitanje o tome šta od svetskih znamenitosti Đoković do sada nije obišao.

"Hoću da vidim Kembridž, ali nažalost za sada nisam stigao. kad god sam u Engleskoj obilazim samo teniske terene, restorane i hotele, ali u buduće ću svakako otići i tamo."

Na pitanje koju muziku sada sluša, Nole je rekao:

"Slušam srpsku muziku. Stariji rok , takođe, dens muziku devedesetih".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track