Tipsarević pobedio Monaka, na redu anonimni Poljak
Foto: BETA

Pariz

Tipsarević pobedio Monaka, na redu anonimni Poljak

Tenis -
U narednoj rundi će se Tipsarević sastati sa tvorcem prvorazrednog iznenađenja u "gradu svetlosti" mladim Poljakom Jeržijem Janovičem, koji je u osmini finala eliminisao iz daljeg takmičenja trećeg tenisera sveta Endija Marija

PARIZ - Jedini srpski predstavnik na Mastersu u Parizu Janko Tipsarević sigurnim korakom korača ka završnici turnira. Deveti teniser sveta savladao je u trećem kolu Huana Monaka rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 6:3) i plasirao se u četvrtfinale.

U narednoj rundi će se Tipsarević sastati sa tvorcem prvorazrednog iznenađenja u "gradu svetlosti" mladim Poljakom Jeržijem Janovičem, koji je u osmini finala eliminisao iz daljeg takmičenja trećeg tenisera sveta Endija Mareja.

Prethodno je bio bolji od Filipa Kolšrajbera i Hrvata Marina Čilića. Inače, Janko do sada nije imao priliku da odmeri snage sa 69. teniserom na svetu.

Janku je na startu meča, odnosno u prvom setu, bez problema osvajao svoje gemove, dok se Huan Monako poprilično mučio, ali je nekako uspeo da sačuva svoj servis u drugom i četvrtom gemu. Srpski teniser je korak po korak pripremao završni udarac, koji je usledio u šestom gemu, kada je stigao do brejka prednosti. Potom je Janko potvrdio na svom servisu brejk, do kraja seta rivalu prepustio još samo jedan gem, iskoristio prvu set loptu za vođstvo od 1:0.

Monako je u drugom delu pružio nešto jači otpor srpskom teniseru, pa su i jedna i drugi bili sigurni na svoj servis do šestog gema. Tada je Argentinac iskoristio prvu priliku u meču za brejk i poveo 4:2. Tipsarević je u 13. gemu imao šansu da ostane u meču, ali je nije iskoristio, pa je Monako stigao do poravnanja - 1:1.

U odlučujućem delu meča Tipsarević je stigao prvi do brejka. Srpski teniser je u pravom momentu uzeo servis Argentincu, u šestom gemu i poveo 4:2. Potom je rutinski priveo duel kraju i trijumfovao nakon dva sata i 16 minuta meča.

Ovim trijumfom je Janko još bliži plasmanu na završni Masters u Londonu, a jedini konkurenti su mu Almagro i Raonić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track