Nejmar: Nije pravi trenutak za selidbu u Evropu

Nejmar: Nije pravi trenutak za selidbu u Evropu

Fudbal -
Za brazilskog reprezentativca neprestano su zainteresovani brojni veliki klubovi, pre svih Barselona, Real Madrid i Čelsi, ali on oseća da još nije pravo vreme da napusti rodnu zemlju i upusti se u inostranu avanturu, preneo je Rojters

RIO DE ŽANEIRO - Jedan od najtalentovanijih svetskih napadača, Brazilac Nejmar, rekao je da ne namerava u skorije vreme da se preseli u Evropiu i da je zadovoljan životom u svom klubu Santosu.

"Srećan sam ovde u Brazilu, srećan sam u Santosu. Moj san je da igram u Evropi, ali još nije pravi trenutak, selidba bi sada bila preuranjena", izjavio je 20. godišnji fudbaler.

Nejmar je ocenio da je nacionalna reprezentacija na "pravom putu", nakon razočaravajućeg nastupa na Kupu Amerike 2011. i još jednog neuspelog pokušaja da osvoji zlatnu olimpijsku medalju, pošto su letos u Londonu Meksikanci bili uspešniji u finalu (2:1).

"Bili smo veoma uznemireni posle Kupa Amerike, mnogo ljudi je uznemireno zbog Olimpijskih igara, ali niko više od nas. Ponosan sam što sam učestvovao na Igrama i osvojio medalju. Osećam da smo sada na pravom putu pred prvenstvo sveta 2014 i uveren sam da ćemo dostići top formu kada je najvažnije", rekao je Nejmar.

On smatra da petostruki svetski prvaci idu "uzlaznom linijom".

"Stvaramo naš identitet, ekipa ima sve više samopouzdanja i postaje čvršća. U našem brazilskom načinu rada odgovornost je uvek podeljena, svako radi svoj deo posla na terenu. Na šampionatu sveta biće 23 igrača u nacionalnom sastavu, a ja ću biti samo još jedan Brazilac koji juri titulu", poručio je Nejmar.

Brazil je poslednju titulu svetskog prvaka osvojio 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, kada je u finalu pobedio Nemačku sa 2:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track