Novak u finalu Mastersa u Londonu

Polufinale

Novak u finalu Mastersa u Londonu

Tenis -
Najbolji srpski teniser preokrenuo protiv Argentinca i stigao do finala poslednjeg turnira u sezoni
1 / 5

LONDON - Novak Đoković je prvi finalista završnog turnira sezone. Prvi teniser sveta savladao je u polufinalu Huana Martina del Potra sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2 i sutra će se boriti za svoj drugi trofej na završnom Mastersu.

Argentinac je u devetom gemu prvog seta iskoristio brejk loptu i potom odservirao bez izgubljenog poena za vođstvo od 1:0 u setovima.

Del Potro je prvi oduzeo servis rivalu i u drugom setu, i to mu je pošlo za rukom već u drugom servis gemu Đokovića. Srpski teniser je uspeo da vrati brejk, već u sledećem gemu i tako izjednači rezultat u drugom setu. Do osmog gema drugog seta, teniseri su upsevali bez vecih problema da zadrže svoj servis, a onda je Đoković još jednom uspeo da oduzme servis Argentincu i povede sa 5:3, i potom na svoj servis izjednači na 1:1 u setovima.

Najbolji teniser sveta je dva puta uspeo da oduzme servis Del Potru u trećem setu i bez vecih problema na svoj servis ostvari pobedu i plasira se u finale turnira u Londonu. Đoković će se u finalu sastati sa Rodžerom Federerom .

Nagradni fond turnita u Londonu je 5.500.000 dolara.

TOK MEČA

1. SET

Novak je osvojio prvi gem u meču na svoj servis. Osvojio je prva tri poena, potom izgubio tri, da bi sa dva dobra servisa stigao do 1:0.Đoković je stigao do prve dve brejk lopte u meču, ali Argentinac sjajnim servisima uspeva da odbrani servis za 1:1. Bez poteškoća Đoković na svoj servis stiže do novog vođstva, 2:1.Dobro je otvorio gem na servis Del Potra Đoković, ali onda sa dve greške omogućio argentincu novo izjednačenje, 2:2. Ono što je dobro po srpskog tenisera jeste činjenica da dobro servira i bez previše problema osvaja gemove, 3:2.Del Potro stiže do izjednačenja 3:3, a potom i do prve brejk lopte. Đoković je napravio veliku grešku pri smeču, ali je u nastavku gema dobrim servisima i udarcima sačuvao servis i poveo sa 4:3.Del Potro je siguran na svoj servis, nekako su se ulogu okrenule u odnosu na početak, kada je Đoković imaju sigurniji servis, 4:4. Ponovo nekoliko grešaka Đokovića, Del Potro pravi prvi brejk u meču i stiže na korak od osvajanja prvog seta, 4:5.Argentinac bez izgubljenog poena osvaja deseti gem u prvom setu i poveo sa 1:0 u setovima.

2. SET

Jedan od najdužih gemova u meču pripao je Đokoviću. Srpski as je servirao, ali se mnogo mučio i na kraju uspeo da povede u drugom setu sa 1:0.Del Potro nastavlja sa sigurnim servisima, izjednačenje 1:1. Ponovo brejk, nažalost opet za Argentinca. Stigao je Del Potro do tri brejk lopte, iskoristio drugu za vođstvo 2:1 u drugom setu.Ribrejk Đokovića u pravom trenutku, Nole je propustio prve dve šanse u ovom gemu, ali je potom stigao do izjednačenja na 2:2. Potvrdio je prvi teniser sveta ribrejk i sigurnim servisom stigao do 3:2 u drugom setu.Obojica tenisera nastavljaju sa dobrim servisima, Del Potro je stigao do 3:3, a Đoković odmah zadao novi cilj Argentincu, 4:3.Novi brejk Đokovića, vodi sa 5:3 i servira za drugi set.

3. SET

Del Potro otvara odlučujući set sigurnim servisom, 1:0.Novak uzvraća istom merom, 1:1. Brejk Đokovića! Bez izgubljenog poena Novak osvaja servis Del Potra i vodi sa 2:1.Bez izgubljenog poena Đoković osvaja svoj servis za 3:1 u odlučujućem setu. Del Potro osvaja svoj servis i smanjuje na 3:2.Osvaja Nole svoj servis, zatim pravi novi brejk. 5:2

Gem, set, meč za Novaka Đokovića i finale u Londonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track