OFK Beograd ugasio očajnu Zvezdu

Derbi

OFK Beograd ugasio očajnu Zvezdu

Fudbal -
Plavo-beli prvi put od 2003. savladali crveno-bele i udaljili ih od borbe za titulu
1 / 6

BEOGRAD - Golom Petra Grbića u 59. minutu fudbaleri OFK Beograda savladali su Crvenu zvezdu sa 1:0 (0:0) u meču 12. kola Superlige Srbije. Bila je to prva pobeda "Romantičara" od 2003. godine nad crveno-belima.

Zvezda je očajno odigrala meč na Karaburmi i za 90 minuta nije uputila nijedan šut u okvir gola rivala.

Jedini gol na meču delo je Grbića, koji je posle solo prodora kroz noge matirao Bajkovića. Zanimljvio, Grbić je u OFK Beogradu na pozajmici iz Olimpijakosa.

Navijači Crvene zvezde salvom zvižduka ispratili su svoje ljubimce a poslednjih desetak minuta meča skandirali "Uprava napolje" i "Vesiću odlazi".

Na meču se nije pojavio predsednik Vladan Lukić.

U poslednjem meču ovog kola Partizan u Humskoj dočekuje Radnički 1923. Crno-beli trenutno imaju pet bodova više od večitog rivala i utakmicu manje.

http://www.youtube.com/watch?v=RFXjRP25qaA
http://www.youtube.com/watch?v=z6yyTvPzxsc

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković posle današnjeg poraza od OFK Beograda na Karaburmi (1:0) izjavio je da nema bojkota igrača zbog neisplaćenih plata, nego da ekipa jednostavno nije izdržala psihološki pritisak nakon izgubljene utakmice u prethodnom kolu od Jagodine.

"Nismo uspeli da se izdignemo iz teškog perioda, koji je iza nas i loše atmosfere. Ne bih širio priču na druge teme, tvrdim da nema bojkota igrača, ali ima stresa, jer igrači teško nose pritisak. To su ekstremno pošteni momci i nema smisla da im se sad nabacuje nešto što nema veze sa istinom. Svaka godina bez titule dodatno povećava pritisak. Danas nismo ličili na tim i niko nije odigrao dobro", rekao je Janković na konferenciji za medije.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da njegov tim za 90 minuta nije šutnuo u okvir gola, Janković je rekao.

"To je samo jedan od segmenata u kojem nismo bili dobri, ima ih mnogo i moraćemo u narednih šest dana da zapnemo iz sve snage kako bi smo što spremnije ušli u derbi sa Partizanom", poručio je Janković.

Trener crveno-belih rekao je da se ovog trenutka ne opterećuje ogromnom bodovnom razlikom u korst Partizana, jer, kako je naveo, trentuno su sami sebi najveći problem.

"Razmišljam o tome kako u prethodne dve utakmice nismo osvojili nijedan bod i kako da izađemo iz ovoga. Prvo vreme za pravljenje analiza biće kada dođe zimska pauza", rekao je Janković.

Trener OFK Beograda Zoran Milinković rekao je da će ovaj trijumf njegovom timu pre svega značiti na psihološkom planu.

"Ovo nam mnogo znači na samopouzdanju, svaki bod je značajan i nadam se da ćemo uskoro krenuti ka sredini tabele. Čestitam igračima jer su kontrolisali utakmicu i uspeli da naplate mukotrpan rad na terenu", rekao je Milinković.

Na pitanje novinara da li očekuje nešto slično u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Zvezde na Marakani, Milinković je rekao:

"To će biti sasvim nova priča, ali daćemo sve od sebe".

OFK BEOGRAD - CRVENA ZVEZDA 1:0 (0:0)Omladinski stadion Karaburma, gledalaca: 3.000Sudija: Milenko Vukadinović, pomoćnici: Igor Radojčić, Milovan Ristić

Strelac: Grbić 59.

OFK BEOGRAD: Lukač, Petković, Adžić, Vasiljević, Rodić, Nikolić, Trivunović, Čavrić, Pavlović, Grbić, Bogavac. Trener: Zoran Milinković.CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić, Maksimović, Spajić, Mladenović, Milivojević, Vešović, Milijaš, Lazović, Mudrinski, Kasalica. Trener: Aleksandar Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track