TSS: Ana i Novak najbolji u 2012. godini

Nagrade

TSS: Ana i Novak najbolji u 2012. godini

Tenis -
Na velikoj svečanosti koju je organizovao TSS izabrani su najbolji...

BEOGRAD - Ana Ivanović i Novak Đoković proglašeni su večeras za najbolje u 2012. godini, u izboru Teniskog saveza Srbije (TSS).

Na svečanosti u hotelu Hajat za najboljeg trenera proglašen je selektor ženske FED kup selekcije Dejan Vraneš, Crvena zvezda je najbolji klub, a Nemanja Radić najbolji sudija.

Predsednik TSS Vuk Jeremić rekao je da je godina na izmaku bila sjajna za srpski tenis i da je taj sport postao "najjače oružje za afirmaciju naše zemlje u svetu".

"Ovo je posebno veče za srpski tenis, ali i za mene, jer sam po prvi put ovde u ulozi predsednika saveza. Prethodna godina bila je sjajna, kako za naš tenis, tako za afirmaciju naše zemlje. Srbija je na čelu Ujedinjenih nacija, što je čini izuzetno vidljivom u svetu, ali zahvaljujući uspesima tenisera ona je još vidljivija. Treba da budemo ponosni na rezultate, imamo najboljeg na svetu, sjajne tenisere i teniserke, nadam se uskoro i neke nove šampione", rekao je Jeremić, podsetivši na vredan jubilej - 90 godina od osnivanja saveza.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić rekla je da se tenis nalazi na pijedestalu srpskog sporta, i to potpuno zasluženo, zahvaljujući svojim rezultatima.

"Kada sam započinjala šahovsku karijeru, upoznala sam Moniku Seleš, koja je tada počinjala svoju veliku karijeru. Čak sam i igrala s njom. U tenisu i u šahu uvek je najvažnije pronaći protivnika po meri. Kasnije sam u Beogradu posmatrala mečeve tenisera i teniserki, tada nije bilo mnogo ljudi na tribinama, ali sad su se stvari promenile, tenis je zasluženo na pijedestalu srpskog spoprta. Nadam se da će u budućnosti beležiti još bolje rezultate", rekla je Marićeva.

Nagrada "Ponos nacije" za najveće dostignuće na polju sportskih rezultata u istoriji TSS dodeljena je Moniki Seleš, Slobodanu Živojinoviću, Nenadu Zimonjiću, Jeleni Janković, Ani Ivanović i Novaku Đokoviću, teniserima koji su u karijeri bili prvi na ATP ili WTA listi u singlu ili dublu.

Radmilu Armenuliću, Jeleni Genčić i Nikoli Špearu dodeljena je nagrada za životno delo.

Najbolji juniori su Nina Stojanović i Laslo Đere (do 18 godina), odnosno Ivana Jorović i Petar Čonkić (do 16 godina).

U konkurenciji do 14 godina najbolji su Nikolina Jović i Momir Kecmanović, dok su Jovana Vuković i Bodin Žarković najbolji među 12. godišnjacima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track