Selektor BiH: Želimo Borisa Savovića u reprezentaciji

KSS na potezu

Selektor BiH: Želimo Borisa Savovića u reprezentaciji

Košarka -
Košarkaš Crvene zvezde ima državljanstvo Srbije ali i BiH, koja je izrazila veliku želju da zaigra za njihovu reprezentaciju na EP

KRAGUJEVAC - Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Aca Petrović, rekao je da bi voleo da košarkaš Crvene zvezde Boris Savović zaigra za nacionalni tim BiH na Evropskom prvenstvu u Sloveniji naredne godine.

"Mi smo obavili sve predradnje, što znači i da smo razgovarali sa Savovićem. Imali smo zajednički ručak kome je prisustvovao i generalni sekretar Saveza BiH koji je obavio razgovor sa Borisom. Savović je rođeni Trebinjac, uz neke papire koji trebaju da dođu iz Crne Gore on može da nastupi za nas", rekao je trener Cedevite i selektor BiH.

Petrović je istakao da upravo takav igrač je potreban njegovoj reprezentaciji i samtra da će u selekciji Bosne košarkaš Zvezde imati više prostora za igru nego u srpskoj reprezentaciji.

"Nama nedostaje upravo ono što igrač Zvezde daje, kontrola skoka nam je bila problem u kvalifikacijama, a koliko vidim kroz regionalnu ligu on bi nam doneo sjajnih 15-ak minuta kao zamena Mirzi Teletoviću. Na kraju krajeva, odluku će doneti Savović, ali verujem da više prostora može pronaći u reprezentaciji Bosne negu u Srbiji."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track