Novak stigao u Abu Dabi
Foto: Reuters

Egzibicija

Novak stigao u Abu Dabi

Tenis -
Organizatori turnira u drugom po veličini gradu u Emiratima pored Đokovića ugostiće i Endija Mareja, Rafaela Nadala, Davida Ferera, Tomaša Berdiha i Janka Tipsarevića

ABU DABI - Najbolji teniser sveta Novak Đoković doputovao je u nedelju uveče u Abu Dabi, gde će u sklopu priprema za Australijan Open nastupiti na egzibicionom turniru od 27. do 29. decembra.

Organizatori turnira u drugom po veličini gradu u Emiratima pored Đokovića ugostiće i Endija Mareja, Rafaela Nadala, Davida Ferera, Tomaša Berdiha i Janka Tipsarevića.

Đoković se kao prvi nosilac turnira direktno plasirao u polufinale, gde će u petak, u podne po našem vremenu, igrati protiv pobednika susreta između Ferera i Berdiha.

Finale je na programu u subotu, 29. decembra od 14 sati.

Najbolji svetski teniser je prošle godine osvojio titulu u Abu Dabiju, a na putu do trona pobedio je Gaela Monfisa (6:2, 4:6, 6:2), Rodžera Federera (6:2, 6:1) i Davida Ferera (6:2, 6:1).

Odmah posle nastupa u Emiratima Đoković će otputovati u Australiju, gde će sa Anom Ivanović braniti boje Srbije na Hopman kupu u Pertu, u kojem će ujedno dočekati i Novu godinu.

Jubilarni, 25. po redu Hopman kup, na programu je od 29. decembra do 5. januara.

Novak i Ana će se kao prvi nosioci takmičiti u okviru grupe A, gde se nalaze još selekcije Italije (3, Andreas Sepi i Frančeska Skjavone)), Nemačke (5, Tomi Has i Andrea Petković) i domaćina Australije (8, Bernard Tomić i Ešli Berti).

Učesnici B grupe su SAD (2, Džon Izner i Venus Vilijams), Španija (4, Fernando Verdasko i Anabel Medina Gariges), Južna Afrika (6, Kevin Anderson i Šanel Šepers) i Francuska (7, Žo-Vilfred Conga i Matilda Johanson).

Pobednici grupa plasiraće se u finale Hopman kupa, čiji je pobednik 2012. bila ekipa Češke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track