BRAVO: Janko osvojio četvrtu titulu u karijeri!

Fantastičan start sezone

BRAVO: Janko osvojio četvrtu titulu u karijeri!

Tenis -
Srpski teniser nakon velikog preokreta uspeo da savlada Španca i dođe do četvrte ATP titule u karijeri

ČENAJ - Srpski teniser Janko Tipsarević osvojio je titulu na ATP turniru u Čenaju, nakon što je u finalnom meču posle preokreta savladao Španca Roberta Batista-Aguta rezultatom 2:1 u setovima (3:6, 6:1, 6:3).

Popularnom Tipsi ovo je ukupno četvrta titula u karijeri, a prva ove sezone. Prošle godine podigao je trofeje u Kuala Lumpuru, Moskvi i Štutgartu.

Janko je dobro otvorio meč. Odmah je napao servis Španca, nakon odličnog riterna imao je 30:0 i činilo se da će napraviti brejk već u prvom gem. Međutim, Agut se oslobodio, zaigrao agresivnije i nakon nekoliko dobrih udaraca, uspeo je da osvoji prvi gem 1:0.

Već u drugom gemu Španac uspeva da oduzme servis Tipsareviću. Nakon uvodnog poena koji je osvojio Janko, usledila je serija vezanih poena Aguta, koji prvi dolazi do brejka na ovom meču (2:0). U narednom gemu španski teniser je bez većih poteškoća uspeo da potvrdi brejk i dođe do velike prednosti u prvom setu.

U četvrtom gemu Tipsarević uspeva da prekine seriju Španca i upiše prvi gem na meču.

Do kraja seta srpski teniser nije uspeo da oduzme servis raspoloženom Batistu-Agutu. U dva navrata Janko je imao 30:0 na servis Španca, međutim, oba puta španski teniser je uspevao da veže četiri poena i osvoji gem. U ključnim momentima Agut je igrao na nivou najboljih tenisera sveta.

Nakon 35 minuta igre španski teniser je došao do 6:3 i zasluženo osvojenog prvog seta u finalu Čenaja.

Na najbolji mogući način Janko otvara drugi set. Najpre bez većih problema osvaja svoj servis gem, a zatim u drugom gemu napada servis Aguta i pravi brejk za 2:0. Nakon 0:30 Janko je poslao jedan forhend u mrežu, zbog čega je stradao reket. Iako se činilo da će kao u prvom setu ponovo propustiti odličnu priliku da dođe do brejk lopti, sjajnom paralelom popularni Tipsa je razbio maler i konačno stigao do prve prilike da oduzme servis protivniku, što je i učinio.

Janko je pojačao ritam od tog momenta, dok je nivo igre španskog tenisera znatno opao, što se i očekivalo. Srpski teniser je sjajno riternirao, agresivnom igrom napadao protivnika, došao do još jednog brejka i ubedljivih 6:1 u drugom setu.

U trećem setu Janko već u uvodnim gemovima uspeo da napravi ključni brejk. Sigurno je čuvao prednost i koristio svaku priliku da ponovo napadne Španca i još jednom mu oduzme servis, kako bi definitivno prelomio ovaj meč. Pri rezultatu 4:2 imao je dve prilike za brejk, međutim, Agut se izvukao.

Ono što nije uspeo u sedmom gemu trećeg seta, popularni Tipsa je uradio u devetom. Ponovo je napao riternom servis španskog tenisera, došao do novih brejk lopti, a zatim i do titule!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track