SRPSKI DERBI PRIPAO MLAĐOJ: Ana preslišala Jelenu

Australijan open

SRPSKI DERBI PRIPAO MLAĐOJ: Ana preslišala Jelenu

Tenis -
Ivanovićeva u dva seta savladala sunarodnicu i plasirala se u narednu rundu Australijan opena
1 / 10

MELBURN - Hajsens arena bila je poprište obračuna dve najbolje srpske teniserke, Ane Ivanović i Jelene Janković. Pobednica Ana Ivanović plasirala se u osminu finala pošto je savladala Jelenu Janković sa 2:0, 7:5, 6:3 posle 85 minuta igre.

U međusobnim duelima Ana sada protiv Jelene vodi sa 8:3.

Ivanovićeva će u narednom kolu igrati protiv Agnješke Radvanske.

TOK MEČA

1. SET

Prva je na servis izašla Jelena i bez izgubljenog poena povela u meču sa 1:0.

Ana je odgovorila istom merom i, uz nekoliko grešaka Jelene, stigla do izjednačenja. Prvi brejk u meču viđen je u trećem gemu, Jelena je grešila, Ana je osvojila gem.

Bolje rangirana srpska teniserka u ovom trenutku je potvrdila brejk i na svoj servis bez većih problema stigla do 3:1 u prvom setu. Jelena bez izgubljenog poena osvaja servis za 3:2.

Sjajnim servisima Ana stiže do 4:2. Novi brejk Ane! Uz samo jedan izgubljeni poen Ana stiže do velikih 5:2 u prvom setu i imaće priliku da servisom stigne do prvog seta.

Ne da se Jelena! Vraća jedan brejk. Uz nekoliko sjajnih bekend udaraca Jankovićeva stiže do gema i smanjuje prednost na 5:3. Bez izgubljenog poena Jankovićeva smanjuje na 5:4.

Potpuni preokret u prvom meču. Jelena osvaja tri gema u nizu, i ovog puta bez izgubljenog poena Jankovićeva stiže do gema. Poslednjih deset poena pripali su Jeleni, koja je sa tri sjajna riterna stigla do petog gema. Neverovatan meč. Ana pravi novi brejk, treći put u prvom setu oduzima servis Jeleni. Jelena je puno grešila u ovom gemu i pružila šansu Ani da servisom dobije prvi set.

Kakav prvi set! Pravi teniski spektakl u prvom setu trajao je punih 50 minuta. Jelena je propustila dve vezane brejk lopte da se vrati u prvi set i izbori taj-brek. Umesto toga Ana je vezala četiri poena, a as servisom stigla do vođstva u meču - 7:5 i 1:0.

2. SET

Jelena je sigurna na startu drugog seta, vodi sa 1:0 posle svog servisa.

Ana je sigurna na svom prvom servisu u drugom setu - 1:1. Katastrofalan gem za Jelenu, loš servis, uz nekoliko sjajnih riterna Ane, doveli su do prvog brejka u drugom setu.

Ivanovićeva je odbranila brejk prednosti. Odlično je servirala, a asom osvojila treći gem u drugom setu - 3:1. Jelena osvaja svoj servis i smanjuje rezultat na 3:2.

Bez izgubljenog poena, uz dva vinera i dve greške Jankovićeve, Ana stiže do 4:2. Još jedan prilično dug gem završava se greškom Ane, Jelena smanjuje na 4:3.

Dva vinera i jedna greška Jelene doveli su Anu na korak od trijumfa - 5:3. Iskoristila je Ana Ivanović drugu meč loptu i potpuno zasluženo slavila u srpsko derbiju - 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track