Đoković na Troickog na startu turnira u Dubaiju
Foto: REUTERS

ATP Dubai

Đoković na Troickog na startu turnira u Dubaiju

Tenis -
Rival Janku Tipsareviću biće Rus Nikolaj Davidenko

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na startu turnira u Dubaiju igraće protiv Viktora Troickog, dok će rival Janku Tipsareviću biti Rus Nikolaj Davidenko.

Đoković i Troicki do sada su se sastajali 13 puta i prvi teniser sveta vodi sa 12-1 u međusobnim duelima. Poslednji put igrali su prošle godine u osmini finala Vimbldona, kada je Đoković slavio sa 6:3, 6:1, 6:3.

Ukoliko pobedi Troickog, Đoković će igrati protiv boljeg iz meča David Gofin (Belgija) - Robert Bautista Agut (Španija). U njegovoj polovini žreba nalaze se Argentinac Huan Martin Del Potro i Italijan Andreas Sepi.

Janko Tipsarević je postavljen za šestog nosioca u Dubaiju, a protiv Davidenka ima izjednačen međusobni skor 2:2.Ukoliko prođe prvo kolo Tipsarević će igrati sa pobednikom meča između Rumuna Viktora Haneskua i Australijanca Bernarda Tomića.

Od srpskih tenisera na turniru u Dubaiju učestvuje i Nenad Zimonjić, koji je sa Šveđaninom Robertom Lindštedom postavljen za treće nosioce u konkurenciji parova.On i Lindšted će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Erika Butorca i Australijanca Pola Henlija, dok bi u drugom kolu mogli da zaigraju protiv Marka i Novaka Đokovića, koji su dobili specijalnu pozivnicu organizatora.

Tipsarević i Troicki će igrati i u dublu, gde ih u prvom kolu čeka meč protiv indijsko-francuske kombinacije Maheš Bupati - Mikael Ljodra.

Turnir u Dubaiju igra se za ukupni nagradni fond od 1.785.500 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track