NOVAK EKSPRES: Đoković oduvao Congu za polufinale Indijan Velsa

Indijan Vels

NOVAK EKSPRES: Đoković oduvao Congu za polufinale Indijan Velsa

Tenis -
Najbolji svetski teniser Novak Đoković igra protiv Žoa Vilfreda Conge četvrtfinalni meč na turniru Masters serije u Indijan Velsu
1 / 4

Najbolji svetski teniser Novak Đoković lako se plasirao u polufinale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je u dva seta 6:3, 6:1 za samo 55 minuta porazio Francuza Žo-Vilfreda Congu.

Đoković će u brobi za finale igrati protiv Huana Martina del Potra, koji je pobedio Endija Mareja rezultatom 2:1..

Od prvog do poslednjeg poena Srbin je vladao dešavanjima na terenu u Indijan Velsu, a ključni period je bio od petog gema prvog do trećeg gema drugog seta. U tom periodu Novak je napravio čak tri brejka i trasirao put ka polufinalu, dok kojeg je kasnije rutinski stigao.

Tekstualni prenos

Dvostrukom servis greškom, Conga je poklonio Đokoviću priliku da servira za meč.

U četvrtom gemu drugog seta Francuz je nekako prekinuo seriju Novaka Đokovića, jer je uspeo da dobije gem na razliku, da bi u narednom Novak lako došao do čini se nedostižnih 4:1.

Đoković je laganim gemom otvorio drugi set, a potom odmah došao do tri brejk lopte. Treću treću je iskoristio za vođstvo od 2:0.

Drugi set

U naredna dva gema Novak je najpre dobio svoj, a potom lako Francuzu oduzeo servis, za vođstvo od 1:0 u setovia.

Srbin je najpre materijalizovao stečenu prednost a potom imao novu šansu za brejk. Conga deluje dosta stegnuto, čak uplašeno, ali je sa dva voleja usepeo da spase set.

Novak je iskoristio odličan početak i dva vezana poena na startu petog gema. Došao je Đoković do dve brejk lopte i odmah oduzeo servis rivalu.

Posle prva četiri gema, rezultat je 2:2, a nije bilo prilika za brejk. Đoković se čini se još zagreva i ima malo problema sa odskokom lopte. Zbog toga je mnogo neiznuđenih grešaka.Bez brejka, 2:2 u prvom setu

Prvi set

Biće to 15. duel Srbina i Francuza, a od prethodnih 14 Novak je dobio devet ali i poslednjih sedam ako se ne računa pobeda Conge u Parizu 2011. godine kada Novak nije ni izašao na teren.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track