ŠOK U MADRIDU: Novak eliminisan nakon velike drame!

Na startu turnira

ŠOK U MADRIDU: Novak eliminisan nakon velike drame!

Tenis -
Srpski teniser eliminisan je na startu takmičenja nakon velike borbe u izuzetno dramatičnom meču

MADRID - Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je na startu Mastersa u Madridu od bugarskog tenisera Grigora Dimitrova rezultatom 6:7, 7:6, 3:6.U dramatičnom meču Novak nije uspeo da se izbori sa obnovljenom povredom skočnog zgloba, izuzetno nekulturnom madridskom publikom i raspoloženim bugarskim teniserom.

U neverovatnom meču, o kome će se dugo pričati, Novak je poražen nakon više od tri sata velike borbe na terenu. Dimitrov je u taj-brejku osvojio prvi set. U drugom setu Novak je ponovo iskrenu zglob, trpeo zvižduke publike, ali je uspeo da se vrati u meč i izjednači rezulatat. Međutim, u odlučujućem setu Grigor je bio bolji i zasluženo je slavio. Mladi bugarski teniser odigrao je meč karijere.

Tok meča:

I set

Novak je na najbolji mogući način otvorio prvi set. Zahvaljujući sjajnim servisima, ekspresno je bez izgubljenog poena osvojio uvodni gem i stigao do prednosti (1:0).

Delovalo je da će i Dimitrov uzvrartiti na isti način. Brzo je stigao do 40:0, međutim, usledila su dva dobra poena Novaka. Srpski teniser je mogao i do izjednačenja, ali usledila je greška i izjednačenje 1:1.

Sve do šetog gema teniseri su prilično lako osvajali svoje servis gemove, a onda je prvi pripretio Novak. Imao je srpski teniser priliku da stigne do brejk lopte, međutim na 40:40 usledile su dve greške Đokovića, pa bugarski teniser uspeva da osvoji gem 3:3.

U narednom gemu, u kom je Novak bio na servisu, viđena je prava drama. Đoković je tri puta izbacio loptu u aut i tako poklonio Dimitrovu tri vezane brejk lopte, a onda je Novak po ko zna koji put pokazao zašto je najbolji teniser sveta. Usledila su četiri vezana poena Đoković. Bugarski teniser je do kraja gema imao još jednu priliku za brejk, međutim, Novak je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i osvoji gem za 4:3.

U desetom gemu najbolji teniser sveta imao je set loptu na servis Dimitrova, međutim, odlučio je da prekine poen jer mu se učinilo da je udarac Bugarina završio van terena. Bila je to loša procena Novaka, nakon koje Dimitrov osvaja dva poena i dolazi do 5:5.Usledio je pad u igri srpskog tenisera, koji novim greškama iz bekhenda poklanja bugarskom teniseru brejk za velikih 6:5. Nakon izgubljenog servisa Novak ponovo pokazao da je najbolji kada je najteže. Uspeo je pod pritiskom da vrati gem i uvede set u taj-brejk.

Velika borba viđena je i u taj-brejku, Novak je propustio čak tri set lopte, što je bugarski teniser odmah kaznio, i zasluženo osvojio prvi set 7:6 (8:6).

II set

Ohrabren osvajanjem prvog seta, bugarski teniser je nastavio sa odličnom igrom i na startu drugog. Osvojio je uvodni gem na svoj servis i došao do prednosti. Novak je u narednom gemu bez većih probelema stigao do izjednačenja.

U nastavku seta viđena su dva maratonska gema. Najpre je Đoković na servis bugarskog tenisera propustio dve prilike za brejk, da bi u narednom gemu u kom je takođe viđena neverovatna borba, Dimitrov prokockao svoju priliku da oduzme servis Novaku (2:2).

Novak je nastavio da pravi greške, što ga je skupo koštalo u šestom gemu, kada Bugarin pravi brejk i dolazi do prednosti 4:2. U narednom gemu viđena je prava drama na terenu. Novak je izborio tri prilike da oduzme servis Dimitrovu, međutim, u jednom momentu je ponovo iskrenuo desni zglob, koji još uvek nije u potpunosti zalečen. Usledio je medicinski tajm-aut, nakon koga je Novak odlučio da ipak nastavi meč. Uz dosta sreće stigao je do brejka nakon pauze, a zatim i do izjednačenja 4:4.

Dimitrov je u nastavku imao problema sa grčevima, a Novak sa nekulturnom madridskom publikom, koja mu je neprestano zviždala. I drugi set je otišao u taj-brejk, međutim, Đoković je ovog puta odigrao odlično u ključnim momentima i nakon drame stigao do izjednačenja.Srpski teniser nije mogao da sakrije bes zbog ponašanja publike, pa je nakon izjednačenja u setovima osuo "paljbu" ka tribinama.

III set

Neočekivano lako Dimitrov je došao do brejka na startu trećeg seta i u nastavku sigurno čuvao rano stečenu prednost. Novak je pokušavao da oduzme servis mladom bugarskom teniseru, međutim, Grigor je držao ritam igre i u devetom gemu na servis Novaka došao do set lopte, a zatim i do, možda, najveće pobede u karijeri (6:3).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track