SRPSKI DERBI: Viktor počistio Janka na Vimbldonu!

Troicki izborio drugo kolo

SRPSKI DERBI: Viktor počistio Janka na Vimbldonu!

Tenis -
Viktor Troicki je u tri seta bio bolji od Janka Tipsarevića

LONDON - Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo trećeg gren slem turnira sezone Vimbldona.Troicki je u prvom kolu nadigrao zemljaka Janka Tipsarevića rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 7:6 (5). Ovo je bio četvrti međusobni duel dvojice srpskih tenisera, a drugi trijumf Troickog.Viktor će u narednom kolu igrati protiv Rusa Aleksa Kuznjecova. Rus je u prvom kolu nadigrao Španca Alberta Montanjesa 3:1, po setovima 6:3, 6:4, 3:6, 6:3. Kuznjevo je trenutno na 78. mestu ATP liste, ali nikada u karijeri nije igrao protiv srpskog tenisera.TOK MEČA

Treći set protekao je bez ijedne prilike za brejk. U taj brejku je Viktor je poveo 3:1, ali je Janko uspeo da izjednači. Troicki je uspeo da povede s 6:4 i došao do dve vezane meč lopte. Prvu nije realizovao, ali je na drugoj odličnim riternom došao do trijumfa.

III set

Troicki je igrao bolje i u drugom setu, a nekoliko puta je propustio priliku da napravi brej. To mu je pošlo za rukom u sedmom gemu posle kojeg je poveo s 4:3. Janko je u narednom gemu imao dve vezane šanse za ribrejk, ali je Viktor osvojio četiri poena u nizu. Tipsarević je potom osvojio još jedan gem, a onda je Troicki na svoj servis došao do 6:4 i 2:0 u setovima.II setTroicki je uspeo da dobije prvi set rezultatom 6:3. Janko je u trećem gemu imao 15:40 na servis Troickog. Viktor je osvojio četiri poena u nizu i poveo sa 2:1. Viktor je uspeo da napravi brejk u šestom gemu i da povede sa 4:2, a onda je sigurnom igrom priveo kraju prvi set i dobio ga sa 6:3.

I set

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track