PRESLIŠAO NEMCA: Novak rutinski u drugom kolu!

VIMBLDON

PRESLIŠAO NEMCA: Novak rutinski u drugom kolu!

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković bez većih problema izborio je plasman u drugo kolo Vimbldona
1 / 4

LONDON - Najbolji srpski teniser Novak Đoković rutinski se plasirao u drugo kolo Vimbldona.Novak je nakon dva sata igre ubedljivo savladao Nemca Florijana Mareja rezultatom 3:0 u setovima (6:3,7:5,6:4).Najbolji teniser sveta u drugom kolu sastaće se sa pobednikom američkog dula između Bobija Rejnoldsa i Stiva Džonsona.

Tok meča:

I set

Najbolji srpski teniser je na najbolji mogući način otvorio prvi set. Nakon osvojenog uvodnog gema, Novak je u narednom napao servis protivnika i odmah stigao do brejka.U trećem gemu Srbin je bez većih problema materijalizovao prednost za vođstvo 3:0.

U četvrtom gemu prvog seta nemački teniser je uspeo da prekine seriju Đokovića. Osvojio je svoj servis gem i na kratko smanjio zaostatak (3:1).

Nemac je u nastavku seta podigao nivo igre, međutim, to nije bilo dovoljno da ugrozi servis najboljeg tenisera sveta.Novak je do kraja seta rutinski čuvao rano stečenu prednost i bez većih poteškoća za samo 29. minuta igre stigao do prednosti u setovima (6:3).

II set

U prva dva gema drugog seta oba tenisera su bila sigurna na svoj servi, a onda je u trećem gemu usledila prava drama na servis nemačkog tenisera.Naime, Đoković je najpre imao dve vezane brejk lopte, ali je Majer sa tri fenomenalna servisa uspeo da se izvuče iz neugodne situacije. U nastavku gema Novak nije uspeo da iskoristi još tri prilike za brejk. Gem je trajao čak deset minuta. Viđeno je osam izjednačenja i pet neiskorišćenih brejk prilika (1:2).

U nastavku seta oba tenisera su sigurno čuvala svoj servi, sve do 11 gema kada je fenomenalni Novak po ko zna koji put pokazao zašto je najbolji teniser na planeti. Napao je servis nemačkog tenisera i u ključnim trenucima napravio brejk. U narednom gemu je materijalizovao prednost za 2:0 u setovima (7:5).

III set

Novak je sjajno otvorio treći set. Na samom startu je uspeo da oduzme servis protivniku i u narednom gemu potvrdi prednost za 2:0.

Nemac je u finišu seta imao priliku da oduzme servis Đokoviću i vrati se u meč, međutim, Novak je uspeo da se izbori sa dve brejk lopte i sačuva rano stečenu prednost.

Nakon dva sata borbe, najbolji teniser sveta izborio je plasman u narednu rundu takmičenja (6:3,7:5,6:4).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track