ČUVAJ SE ZVEZDO: Crno-bele odbojkašice žele LŠ!

Partizan-Vizura juri trofeje

ČUVAJ SE ZVEZDO: Crno-bele odbojkašice žele LŠ!

Ostali sportovi -
Trener crno-belih biće Darko Zakoč

BEOGRAD - Jugoslovensko sportsko društvo Partizan od danas je bogatije za novog člana, pošto je posle 40 godina pauze, ponovo oformljena ženska odbojkaška sekciju.Potpisivanjem ugovora o sportsko-tehničkoj saradnji sa ženskim odbojkaškim klubom Vizura formiran je klub Partizan-Vizura, koji će se takmičiti u prvoj ženskoj ligi Srbije, a ekipu će voditi povratnik u srpsku odbojku Darko Zakoč.Sedište kluba biće u Humskoj, kancelarije u Tošinom bunaru, dok će odbojkašice nositi dresove sa crno-belim obeležjima.Predsednik Partizana Nenad Golijanin rekao je da su crno-beli ovom saradnjom dobili na materijalnom, moralnom i sportskom planu."Dobili smo dvorane, teretanu, fitnes centre, bazene. Imamo viziju, očekujem da nam pomogne i država, jer bez njene pomoći teško mogu da se pronađu sredstva i sponzori", rekao je Golijanin na konferenciji za medije.

On je istakao da ideja o formiranju ženskog kluba postoji odavno i da ju je pokrenuo predsednik Vizure Zoran Radojičić.

"U početku nisam imao razumevanja dok nisam dobro upoznao Zorana i shvatio da je on čovek koji mnogo može da pruži srpskoj odbojci", dodao je Golijanin.

Predsednik Vizure Zoran Radojičić rekao je da mu je želja da njegov klub u budućnosti igra u Ligu šampiona.

"Ostvario mi se san kao velikom partizanovcu. Da bismo izborili plasman u Ligu šampiona moramo da budemo prvaci zemlje, što neće biti nimalo lako, jer Crvena zvezda je klub koji odlično funkcioniše i pravi zapažene rezultate", rekao je Radojičić.

Povratnik u srpsku odbojku Darko Zakoč, bivši trener Jedinstva i Poštara nije krio zadovoljstvo što su čelni ljudi Partizana upravo njemu ukazali poverenje.

"Biće potrebno mnogo truda i rada, jer imamo velikog rivala ispred nas, ali ja se nikada nisam plašio izazova i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja rukovodstva", rekao je Zakoč.

Formiranju ženske sekcije Partizana prisustvovao je i bivši reprezentaivac Jugoslavije, a sada predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.

"Ova saradnja doneće podizanju kvaliteta u ženskoj i muškoj odbojci, kao i jedan više večiti derbi. Ovo je spoj dobrog, lepog i korisnog i ubeđen sam da će ovaj klub nastavi da stvara dobre odbojkaše", rekao je Tanasković.

Promociji kluba na terenima na Kalemegdanu prisustvovao je predsednik Odbojkaškog saveze Srbije Aleksandar Boričić, veliki broj bivših i sadašnjih igrača Partizana, Aleksandar Atanasijević, Aleksa Brđović, bivši košarkaš Srećko Jarić i mnogi drugi prijatelji kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track