OKRUŽENA SRBIMA: Ana Ivanović se priprema u Španiji
Foto: Teniski Savez Srbije

Pripreme za US Open

OKRUŽENA SRBIMA: Ana Ivanović se priprema u Španiji

Tenis -
Najbolja srpska teniserka trenutno se nalazi na Iberijskom poluostrvu, gde se priprema za američku turneju

BARSELONA - Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović u Španiji sprovodi pripreme za predstojeću američku turneju. Trenutno 17. igračica na WTA listi prvi put posle dosta vremena u svom stručnom štabu ima većinu trenera sa naših prostora.

Ana trenutno radi sa srpskim dvojcem Nemanja Kontić - Zlatko Novković. Nedavno je raskinula sa trenerom Najdželom Sirsom.

Somborac Nemanja Kontić je bivši Dejvis kup reprezentativac Crne Gore. Ima 32 godine i nema većih uspeha u profesionalnoj karijeri, ali se kao sparing partner odlično uklopio u način rada Ane Ivanović i odlično funkcionišu na terenu.

Važna karika u pripremama za američku turneju na tvrdoj podlozi je Zlatno Novković, sa kojim Ana uspešno sarađuje od novembra 2012. godine. Novković je profesor sporta i fizičkog vaspitanja koji se školovao u Barseloni, jedan je od naših najboljih fitnes stručnjaka i uživa sjajnu reputaciju među našim sportistima.

Ivanovićeva je na spisku prijavljenih igračica za WTA turnir u Karlsbadu, koji se igra od 27. jula. Biće to dobra uvertira na betonu pred start takmičenja u SAD. Ivanovićeva je prošle godine stigla do četvrtfinala US Opena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track