DOSADNO U PENZIJI: Martina Hingis opet na terenu

Vraća se

DOSADNO U PENZIJI: Martina Hingis opet na terenu

Tenis -
On će se takmičiti na Otvorenom prvenstvu Južne Kalifornije u konkurenciji dublova sa Slovakinjom Danijelom Hantuhovom

Bivša najbolje rangirana teniserka sveta, Martina Hingis odlučila je da se posle nešto manje od šest godina vrati iz penzije u takmičarsku konkurenciju. Hingisova će se takmičiti na Otvorenom prvenstvu Južne Kalifornije u konkurenciji dublova sa Slovakinjom Danijelom Hantuhovom.

"Izuzetno sam srećna što se vraćam u takmičarsku konkurenciju. Sećam se kada sam 1997. godine ovde osvojila titule u singlu i dublu. Ovaj turnir je za mene uvek bio jedan od omiljenih. Moj takmičarski duh je i dalje živ i volim što ću se vratiti na teren. Osećam da sam u dobroj formi", rekla je Hingisova.

Ova 32-godišnja teniserka se u septembru 2007. godine po drugi put u karijeri penzionisala, nakon što je dobila dvogodišnju suspenziju, jer je bila pozitivna na kokain tokom Vimbldona. Hingisova tada negirala da je konzumirala drogu, ali nije uložila žalbu. Hingisova je tokom karijere osvojila 43 VTA titule, od kojih su pet bile Gren slem trofeji.

Na prvom mestu VTA liste provela je 209 nedelja, a tokom karijere zabeležila je 548 pobeda i 133 poraza. Otvoreno prvenstvo Južne Kalifornije igraće se od 27. jula do 4. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track