UMETNIK: Od drveta pravi Noleta

Srpski duborezac obožava Đokovića

UMETNIK: Od drveta pravi Noleta

Tenis -
Užički umetnik Aco Varničić uradio nekoliko duboreza s likom najboljeg tenisera

Sve bi uradio da upozna Novaka!Duborezac iz Užica Aco Varničić, veliki obožavalac Novaka Đokovića, uradio je nekoliko duboreza s likom najboljeg tenisera sveta. On veruje da će svi ti radovi jednog dana biti u Novakovim rukama.

- Za sve to bilo mi je potrebno mnogo vremena, ali ne kajem se. Prvi rad napravio sam 2011. godine, a nakon toga sve je krenulo lančano. Zadovoljstvo mi je da tako nešto uradim jer mi Srbi imamo najboljeg sportistu, koga ceni ceo svet - rekao je Varničić za Kurir i dodao:- Čak sam napravio i sliku s Novakom, iako do tada ništa slično nisam uradio. Samouk sam, ali očigledno imam talenta za ovu vrstu umetnosti.

Užičanin bi voleo da jednog dana upozna najboljeg tenisera na svetu.

- Novak je video samo jedan moj rad i to je javno pohvalio na Tviteru. Nakon toga se ništa nije desilo. Iskreno se nadam da ćemo jednom imati priliku da se vidimo kako bih mu sve duboreze poklonio. Imam troje dece i stalno me pitaju kad će Nole doći kod nas.

Aco Varničić priznaje da među duborezima ima svoj omiljeni.

- To je reket koji sam radio krajem 2011. godine. Urađen je iz jednog komada drveta i malo je manji od proporcija originalnog reketa koji Novak koristi. Na njemu sam izrezbario Noletovo ime i prezime, kao i njegov logo - zaključio je Varničić.

Đoković je ponos Srbije

Aco Varničić živi za dan kad će upoznati Novaka Đokovića.

- Nećete verovati koliko je Nole omiljen u našoj kući. Svaki meč se gleda s velikom pažnjom i ne mogu da vam opišem kolika je to radost kad on pobedi. Ponosni smo što Srbija ima takvog sportistu i nadam se da će još dugo biti najbolji igrač sveta - poručio je Varničić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track