Doktor Nenad Dikić: Viktor je još i imao sreće
Foto: Fonet

Doktor Nenad Dikić: Viktor je još i imao sreće

Tenis -
Neodlazak na kontrolu tretira se isto kao i uzimanje nedozvoljenih supstanci, za šta je predviđena maksimalna kazna od 24 meseca suspenzije - kaže Nenad Dikić

Progledali mu kroz prste!Direktor Antidoping agencije Srbije doktor Nenad Dikić kaže da je suspenzija Viktora Troickog suviše blaga i da srpski teniser treba da bude srećan što je umesto dve godine dobio šest meseci kraću kaznu.- Svaki igrač koji je određen da ode na doping test dužan je da to i učini, tako da je Viktor Troicki napravio veliki grešku kad u Monte Karlu nije otišao na testiranje, jer to nije pravilo, već zakon. Neodlazak na kontrolu tretira se isto kao i uzimanje nedozvoljenih supstanci, za šta je predviđena maksimalna kazna od 24 meseca suspenzije - kaže Nenad Dikić i dodaje:- Viktoru su već progledali kroz prste jer su mu kaznu smanjili na 18 meseci, što je samo po sebi presedan. Nedan Dikić otkriva da je poslednja istanca kojoj Troicki može da se okrene Arbitražni sud u Lozani.- Troicki ima pravo na žalbu, a odluka tog suda je konačna. (K. R.)

Viktor je nevin!Saigrač Viktora Troickog iz reprezentacije Srbije Janko Tipsarević i drugi naš najbolji teniser oglasio se povodom slučaja dopinga svog prijatelja i kolege. Tipsarević je na Tviteru ostavio poruku da je siguran da je Viktor nevin u celom ovom slučaju i da se nada da će se to dokazati.- Znam Viktora. Znam da je nevin. Nadam se da će to i dokazati... - napisao je Janko na svom profilu na društvenoj mreži.

Kao Rio FerdinandPrema Dikićevim rečima, slučaj Troickog nije usamljen u svetu sporta, a iskustvo kaže da žalbe i pritisci nikad ne urode plodom, već da kazna mora da se odradi.- Identičan problem sa ne odlaskom na doping test imao je Rio Ferdinand, koji zbog toga nije igrao za reprezentaciju Engleske, a poznat je i slučaj grčkih atletičara koji na Olimpijskim igrama u Atini nisu otišli na kontrolu - kaže Dikić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track